Вегетаріанські страви

Рецепт: оладки з гарбуза – пісні із спеціями, Вегетаріанські страви

Оладки з гарбуза – пісні із спеціями

Цей рецепт пісних оладок з гарбуза хороший тим, що він універсальний і набагато корисніший, ніж класичні оладки з борошна. Це блюдо корисно тим, що містить мінімальну кількість борошна. А універсально тим, що його можна приготувати в абсолютно різний варіантах : солоних, солодких, із спеціями і прянощами. Готувати оладки досить просто, єдине – деякий час зажадає їх жарку. Тому якщо ви готуєте на велику сім’ю, використайте для жаріння дві сковороди одночасно. Ми пропонуємо приготувати незвичайний солоний варіант гарбузових оладок без яєць з індійськими спеціями. До речі, з гарбуза можна приготувати і суп-пюре – рецепт тут.

Інгредієнти

  • Гарбуз очищений – 0,5 кг
  • Борошно нутовая(чи пшенична) – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ст. ложки
  • Спеції: каррі, асафетида – по 0,5 ч. ложки
  • Олія оливкова(для жаріння)

Як приготувати оладки з гарбуза – покрокова інструкція з фото

  1. Гарбуз необхідно потерти на дрібній терці. Додати до неї сіль і добре перемішати, щоб гарбуз трохи пустив сік(якщо ви готуєте солодкі оладки, то додайте півстакана цукру)
  2. До гарбуза додати 1 склянку борошна і спеції. Ми вибрали нутовую, як здоровішу альтернативу білому пшеничному борошну, адже вона багата білком. Спеції можна вибрати інші, ми пропонуємо використати асафетиду і каррі, оскільки вони добре поєднуються з гарбузом.
  3. Замішати однорідне тісто з перетертого гарбуза і борошна. Воно вийде не дуже рідким, але і не має бути дуже густим, щоб можна було сформувати оладки на сковороді(як на фото нижче).
  4. Коли тісто готове, поставте розігрівати сковороду з невеликою кількістю олії(для жаріння краще використати оливкове або кокосове) на невеликий вогонь, щоб вона рівномірно прогрілася
  5. Можна приступати до жаріння оладьев. Для цього необхідно покласти на сковороду біля 1 столової ложки тесту і розрівняти його, щоб вийшов плоский оладок. Повторити дію доки сковорода не буде заповнена і смажити декілька хвилин, до рум’яності
  6. Після перевернути оладки на іншу сторону і обсмажити їх також з другого боку. Можливо, на сковороду потрібно буде додати трохи олії
  7. Зняти готові оладки із сковороди, додати олії для жаріння і викласти смажитися нову партію, повторюючи попередніх два пункти, поки не закінчиться усе тісто. Ваші гарбузові оладки готові!

Подавати оладки з гарбуза можна як теплими так і холодними. Гарніром їм можуть бути свіжі овочі, проста каша з будь-якої крупи, сметана або домашній майонез(якщо не в пост).

А якщо Ви любите гарбуз, або її просто урожай – те рекомендуємо дуже смачний пісний пиріг з гарбуза і капусти.

Про автора

admin

Залиши коментарій