Вегетаріанські страви

Рецепт: Ніжне картопляне пюре без грудочок, Вегетаріанські страви

Ніжне картопляне пюре без грудочок

Картопля – не найкорисніший овоч, а все із-за великого змісту крохмалю. Але все таки іноді можна себе нею побалувати і приготувати класичний гарнір, який підходить під що завгодно, – картопляне пюре. Особливе пюре смачне, коли правильно приготовано і має кремову консистенцію.

Інгредієнти

  • 6-7 середньої картоплі
  • 1,5 склянки молока
  • 30 гр вершкового масла
  • сіль за смаком
  • зелень за смаком

Приготування пюре з картоплі

  1. Картоплю почистити, відварити великими шматками до повної готовності. Але не розварювати, воду також не солити, картоплю закладати вже в киплячу воду.
  2. Молоко підігріти в окремому посуді.
  3. Воду в якій варилася картопля – злити.
  4. Узяти толкушку для картоплі і додаючи по трохи молоко(тільки з потреби) почати добре розминати картоплю(відразу не вливайте усе молоко – картопля стане рідкою і грудочки вже не розімнуться). Коли картопля добре розім’ята, її можна посолити, додати молоко, що залишилося, і ще раз добре розім’яти. Краще картоплю при розминці робити трохи рідшою чим заплановано, оскільки при невеликому охолодженні вона досить сильно густіє, а сильно загуснувши вона може втратити свій ніжний вершковий смак і консистенцію.
  5. Подавати свіжіше і гарячіше, вірніше за теплу. При поданні можна посипати зеленню.

Картопляне пюре, як гарнір ідеально поєднується з:

  • грибами у будь-яких соусах
  • томатними підливками
  • вершковими підливками
  • усіма видами капусти(тушкована капуста)

Єдине, мабуть, що не підійде до картоплі – це бобові. Хоча в індійській кухні це поєднання дуже часто зустрічається.

Про автора

admin

Залиши коментарій