Вегетаріанські страви

Рецепт: Ніжна сирна запіканка з манкою, Вегетаріанські страви

Ніжна сирна запіканка з манкою

Це рецепт найніжнішої і найсмачнішої сирної запіканки з манки, яка сподобається, як дорослим, так і дітям. Таку сирну запіканку приготуємо без борошна і яєць, їх повністю замінює манна крупа. Готувати будемо в духовці, подробиці нижче покроково з фото.

Інгредієнти для запіканки

  • Сир – 600 гр
  • Кефір – 0,5 склянки
  • Манна крупа – 1 склянка + 2 їдалень ложки
  • Молоко – 2 склянки
  • Цукор – 1 склянка
  • Ваніль – за смаком.
  • Ізюм – 0,5 склянки
  • Олію вершкову – 1-2 чайних ложки

Як приготувати сирну запіканку в духовці – покрокова інструкція з фото

  1. Духовку розігріти до 190 градусів.
  2. Сир змішати з кефіром, цукром, ваніллю і збити блендером до однорідної консистенції. Якщо сир вологий, то кефіру може знадобитися менше.
  3. Змішати 2 склянки молока і 1 склянка манки і зварити кашу. Вона вийде густою по консистенції.
  4. З’єднати сирну і манну суміші і перемішати до однорідного стану. Можна використати блендер з вінчиком.
  5. Ізюм промити і додати в суміш для запіканки.
  6. Форму для випікання промазати олією і згори посипати двома ложками манки, що залишилися, – так запіканка не прилипне в процесі випікання.
  7. Помістити в підготовлену форму суміш для запіканки, максимально вирівняти поверхню, щоб запіканка вийшло рівним і красивим.
  8. Випікати 40-50 хвилин до золотистої кірочки.

Ваша сирна запіканка готова. Її смачно їсти як теплу, так вже і повністю захололою. А ще її дуже люблять діти, оскільки вона виходить легко-ніжною.

Ідея! Для того, щоб різноманітити сирну запіканку, замість родзинок запіканку можна приготувати:

  • з курагою або фініками
  • з гарбузом(заздалегідь загасите кубики гарбуза до напівготовності)
  • з яблуками – очистите яблука від шкірки, щоб не порушувати ніжну консистенцію запіканки
  • з ягодами, у тому числі замороженими – полуницею, чорницею, малиною, смородиною. Якщо ягоди кислі, можливо знадобиться більше цукру.
  • також таку сирну запіканку можна готувати і зовсім без добавок – вона дуже смачна!

Про автора

admin

Залиши коментарій