Вегетаріанські страви

Рецепт: Молочний ванільний пудинг з бананами, Вегетаріанські страви

Молочний ванільний пудинг з бананами

Молочний ванільний пудинг з бананами – це дуже простий десерт, рецепт якого готується дуже швидко. Але смак не залишить вас байдужим, особливо якщо прямо в молочний пудинг додати печиво або бісквіт. Тоді цей десерт перетвориться прямо-таки на торт з великою кількістю ніжного ванільного крему і банановим післясмаком. Особливо такий смачний пудинг люблять діти, оскільки там є шматочки печива і бананів. А ще для приготування ванільного пудингу немає необхідності розігрівати духовку – адже його треба варити в звичайній каструлі.

Інгредієнти

Для ванільного пудингу

  • Молоко – 1,5 літра(можна замінити на соєве, мигдальне)
  • Цукор – 1,5 ст(300 мл)
  • Ванільна есенція / ванілін
  • Картопляний крохмаль – 8 ст. ложок(без гірки)
  • Куркума – 0,5 ч. л. (за бажанням)

Для начинки

  • Банан – 4 шт
  • Пісочне печиво – 200 гр. чи бісквіт – 300 гр. (магазинне, або домашнє по рецептах нижче) – за бажанням
  • Рецепт печива з пісочного тіста
  • Рецепт бісквіта

Як приготувати молочний ванільний пудинг – покрокова інструкція з фото

  1. Молоко вилити в каструлю і поставити грітися до кип’ячення. Півстакана молока залиште без підігрівання, воно нам знадобляться пізніше.
  2. Додати до молока цукор і куркуму. До речі, куркуму додавати зовсім необов’язково: вона використовується лише для того, щоб надати пудингу дуже приємний жовтий відтінок.
  3. Поки молоко гріється, 8 ст ложок крохмалю добре змішати до рідкого стану з половиною склянки холодного молока, що залишилося. Важливо крохмаль відміряти без гірки – краще використати мірну ложку.
  4. Як тільки молоко почне закипати, необхідно збавити вогонь до мінімуму, добре ще раз перемішати крохмально-молочную суміш і повільною цівкою, постійно і активно помішуючи, вливати її в основну частину молока. Це важливо, інакше все візьметься грудками.
  5. Варити до загусання, приблизно 3-5 хвилин, прибрати з вогню.
  6. Додати в пудинг натуральну ванільну есенцію(у пропорції, як написано у виробника). За відсутністю останньої можна використати просто ванілін – чверть пакетика. Добре перемішати пудинг.

Перетворюємо ванільний пудинг на банановий десерт

  1. Поки молочний ванільний пудинг вариться, необхідно покришити печиво і нарізувати кубиками банани. Покладіть банани і печиво в посуд, куди пудинг переливатиметься з каструлі(ідеально – прозорий скляний салатник або порційні креманки/склянки для подання гостям). Звичайно, пудинг можна зробити і без печива/бісквіта, але з ними вийде набагато смачніше!
  2. Влити ванільний пудинг з каструлі, в якій він варився, в суміш бананів і печінку(бісквіта). Пудинг можна трохи перемішати або потрясти, щоб він рівно розподілився як на фото(тому прозорий посуд прийнятніший – через неї видно, як красиво виглядає блюдо).
  3. Дати пудингу остигнути. Чим довше він постоїть, тим ароматнішим стане цей незвичайний десерт. А шматочки печива просочаться і танутимуть у роті. Ваш приголомшливий молочний ванільний пудинг з бананами готовий!

До речі, печиво нерідко виступає в десертах будівельним матеріалом для блюд, ось ще один приклад: рецепт торта Мурашник з пісочного тіста.

Кулінарний секрет: якщо раптом вам захочеться поекспериментувати і кинути відразу ж банани у ванільну масу, що вариться, попереджаємо, що краще за це не робити – у вареного банана огидний смак.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(14)

Незвичайно смачно! Найсмачніший десерт, який я коли-небудь пробувала. Дуже рекомендую любителям бананово-ванільних смаків.

спасибі велике за відгук ) ну дуже прияятно!

мене дуже зацікавив ваш сайт і цей рецепт, але мені не все з ним зрозуміло і є питаннячка, може бути ви на них дасте відповідь. мені чому те завжди здавалося що пудинг це щось желеподібне. знаєте, як в мультиках – якщо в нього стрибають, то від нього все як від гумки відскакує(не знаю чи зрозуміло я висловлююся). А Ваш пудинг він який? Я дивлюся на фото він в склянці – тобто він сам форму тримати не буде, чи що? І якщо так – то що потрібно зробити, щоб він тримав форму. І ще – в нього обов’язково ложить банани і печиво або бісквіт, або рецепт вийде і без них? спасибі заздалегідь за відповіді!

Яша, спасибі за Ваші цікаві питання. Відповідаю на все по порядку. Пудинг в реальності найчастіше не желеподібний – тобто він не даватиме ефекту гуми як дає желе(ну якщо його не зробити на желатині, який ми не вживаємо внаслідок того, що він містить кістки тварин). Ми пропонуємо зробити ніжний пудинг по своїй консистенції, який як ви правильно помітили з фотографії, – не тримає форму. Щоб пудинг форму тримав, можна додати більше крохмалю. Або можна також для закгустения використати додатково такий продукт як водорості агар-агар – їх екстракт продається і часто використовується в кулінарії для виготовлення желе і зефіру. У агару специфічний післясмак, по цьому багато його не кладіть. Краще все-таки миксовать його з крохмалем.

банан і печиво або бісквіт можна звичайно не додавати – буде смачний молочно-ванільний пудинг. це кому як подобається 🙂

Тільки що приготувала такий десертик.
Виникло декілька питань. Він у мене по консистенції вийшов досить рідкий, хоча крохмалю додавала по рецепту, схожий на крем. Так і повинно бути або він має бути густіший?
Просто ви написали, що можна без начинки, його адже тоді пити доведеться.

Катя, такий ванільний пудинг при охолодженні загусає. Якщо ж і після охолодження він рідкий, до означає щось не так з крохмалем. Можливо замість картопляного крохмалю ви використали кукурудзяний? Картопляний крохмаль по своїй силі разу в два сильніше за кукурудзяний. Скажіть як вийшов пудинг вже після застигання і як в холодильнику постоїть.

Здрастуйте Ірина, хотіла б подякувати за рецепт!Все написано просто, зрозуміло і дуже детально!Зробила пудинг і він вийшов ніжний, набагато смачніше за магазинний!Усі домашні оцінили!Тепер готувати буду часто!

Вікторія, спасибі Вам велике за такий теплий відгук 🙂 Завдяки Вам є стимул писати і ділитися далі 🙂

Щось я поквапилася. Побігла робити перший раз банановий пудинг, а рецепт без крохмалю чомусь. Зараз вже дивлюся, скрізь з крохмалем рецепти. Крохмаль краще всього, так? А бе крохмалю, що д тепер, нічого не вийде? Чекаю півгодини мультиваріння завантажила)

Вікторія, крохмаль помагает загущатися рідину і добитися ефекту пудингу. Без крохмалю – потрібний інший загусник, але тоді консистенція пудингу буде не тією. Найближчий до крохмалю варіант – це використати в якості загусника борошно(звичайну білу пшеничну – це якщо у вас немає алергії на глютен). Борошно при нагріванні заварюється і загущає масу. Муку можна заздалегідь обсмажити на вершковому маслі, як це робиться в соусі бешамель, або просто додати в рідину заздалегідь розмішавши до стану “без грудочок” в невеликій кількості рідини. Якщо вам не подобається саме картопляний крохмаль – те замість нього можна використати кукурудзяний, але кукурудзяний потрібно брати в два рази більше, оскільки їх загущувальні властивості набагато нижчі, кукурудзяний крохмаль вважається здоровішою альтернативою картопляному(не знаю чому, поки не було можливості більш глибоко вивчити це питання). Можете детальніше пошукати на нашому сайті рецепти соусу бешамель і заварного крему – там описаний основний принцип застосування борошна в якості загусника.

Робитиму ще раз, пересипала куркуми, дало яскравий колір і явний запах куркуми. Виключила б її взагалі. печиво використала курабье, вийшов ефект мокрого піску. І нудотно солодко. а ось аромат після 4 годин в холодильнику неймовірний:)

У мене не вийшло. пересипала куркуми, дало яскравий колір і явний зайвий запах. Занадто нудотно вийшло, і печиво курабье дало ефект мокрого піску. Так жалко. Банани і печиво краще викладати почуть-чуть, зашиваючи пудингом, щоб рівномірно. А аромат бананів після 4 годин в холодильнику дивовижний.

Вікторія, тоді треба робити дубль два з урахуванням усіх помилок попереднього разу 🙂 Пудинг дійсно чарівний!

Про автора

admin

Залиши коментарій