Вегетаріанські страви

Рецепт: Місо суп з локшиною, грибами і тофу, Вегетаріанські страви

Місо суп з локшиною, грибами і тофу

Місо суп – це традиційне японське блюдо. Назва Місо, або Мисосиру – ця збірна назва усіх супів, до складу яких входить найрізноманітніші інгредієнти, а також паста місо. Окрім пасти місо в суп кладуть водорості, локшину, гриби шиитаке, тофу, овочі і проростки. Місо паста одно з ключових складових такого супу. Готується вона з перебротивших соєвих бобів із зерновими і вважається дуже корисним і поживним продуктом, а також низькокалорійним. У місо-пасті міститься багато амінокислот, а також вітаміни групи Б. Місо суп з локшиною, грибами і тофу виходить дуже ситним і поживним завдяки своїм різноманітним інгредієнтам. Дуже смачний і незвичайний суп – спробуйте самі, адже готувати його простіше простого. А в якості основного блюда для японського обіду можна приготувати суши-роллы з овочами по нашому рецепту.

Інгредієнти для місо супу(3 літри)

  • Паста місо – 2 ст ложки
  • Соєвий соус – 4 ст ложки
  • Локшина пшенична довга – пучок діаметром з монету 5 копійок
  • Гриби шиитаке сушені – 6-8 штук середніх
  • Водорості вакаме сушені – 4 ст ложки
  • Сир тофу – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – трохи, за об’ємом морква
  • Вода – 2,5 літри

Як приготувати місо суп в домашніх умовах – фото рецепт

  1. Поставте воду закипати в каструлі.
  2. Сухі гриби шиитаке поріжте ножем і додайте у воду. Накрийте каструлю кришкою.
  3. Як тільки вода закипить – додайте в неї локшину. Залиште варитися. Час варіння залежатиме від сорту використовуваної локшини. Ми використали локшину з твердих сортів пшениці, час варіння якої складає 15-20 хвилин. Якщо використати тоншу локшину, або рисову локшину час варіння необхідно скоротити до 10 хвилин.
  4. Морквину і капусту тонко нашаткувати. Краще це робити за допомогою спеціальної терки-овощечистки як на фото.
  5. За 5 хвилин до готовності локшини додати в місо суп нашатковані овочі.
  6. У пиалку покласти 2 ст ложки місо. Зачерпнути з каструлі ополоник бульйону і добре розвести місо в піалі разом з бульйоном. Поки відставити.
  7. Сир тофу нарізувати кубиками.
  8. Як тільки локшина буде готова додати до супу 4 ст ложки водоростей вакаме і нарізаний тофу. І дати закипіти.
  9. Ввести в суп 4 столових ложки соєвого соусу і розлучену раніше пасту місо. Довести до кипіння і відразу ж вимкнути.
  10. Пасту місо не варто переварювати інакше усі корисні інгредієнти з неї підуть.
  11. У японській кухні допустимо і навіть вітається, щоб овочі були напівготовими і трохи хрускотіли – так в них зберігається більше вітамінів, тому овочі на готовність пробувати немає необхідності, головне, щоб приготувалася локшина.
  12. Солі в місо-пасті і соєвому соусі повинно бути досить, щоб суп був солоним. Але все залежить від сортів соусу і пасти, які ви використовуєте. Тому після додавання цих інгредієнтів спробуйте суп на сіль і додайте її з потреби.
  13. Дайте постояти супу декілька хвилин і подавайте до столу. Ваш місо суп з локшиною, грибами і тофу готовий.

У японській кухні прийнято разом з супом на гарнір подавати звичайний білий мал. Приготуйте розсипчастий рис по нашому рецепту.

Про автора

admin

Залиши коментарій