Вегетаріанські страви

Рецепт: Манник класичний з яблуками, Вегетаріанські страви

Манник класичний з яблуками

Нижче класичний рецепт манника – пірога з манної крупи. Готуючи по цьому рецепту, пиріг виходить досить щільним і ситним, а разом з просоченням – ще і соковитим. А готувати його дуже просто. Ще рекомендуємо вам приготувати манник по цьому рецепту.

Інгредієнти для тесту

  • Манна крупа – 1 склянка
  • Сметана або кефір – 1 склянка
  • Мука – 4 стіл. ложки з гіркою
  • Крохмаль – 1 ст. ложка з гіркою
  • Разрыхрытель тесту – 1 пакетик
  • Сода – чверть чайної ложки
  • Цукор – 0,75 склянки
  • Вершкове масло – 100-150 гр.
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Кориця – за смаком(1-2 чайн. ложки)
  • Яблуко свіжіше – 2-3 шт.

Просочення(не обов’язково)

  • Топлене молоко – 0,5 склянки
  • Цукор – 4 ст. ложки.

Процес приготування манника

Окремо потрібно очистити яблука від серцевини і шкірки і нарізувати тонкими шматочками.

Беремо форму(глибоку сковорідку) і змащуємо її вершковим маслом. Викладаємо у форму частину тесту(трохи більше половини). На це тісто рівномірно розподіляємо яблука. Згори на начинку рівномірно викладаємо тісто, що залишилося. І це усе відправляємо в духовку. Випікається зазвичай хвилин 40 і до години(але все залежить від духовки, по цьому, після півгодини рекомендую перевіряти готовність разів в 10-15 хвилин). Манник готовий коли уся верхня поверхня пропеклася і підрум’янилася.

Після того, як манник випікся його можна просочити, щоб він був ще соковитішим. Для цього гріємо топлене молоко і сполучаємо з цукром. Верх манника(який стане низом, після того, як ми його перевернемо на блюдо) протикаємо трохи вилкою по усій поверхня(щоб краще вбиралося). І поливаємо його рівномірно половиною молока за допомогою столової ложки. Даємо постояти хвилин 10, щоб молоко просочило тісто, а не вилилося назад, і перевертаємо манник на блюдо. Згори його також поливаємо молоком, що залишилося. Через півгодини-годину манник вже можна їсти. Він дуже хороший як в теплому вигляді, так і вже захололий.

Читайте, як перетворити свої рецепти на вегетаріанські, замінивши в них яйця.

Про автора

admin

Залиши коментарій