Вегетаріанські страви

Рецепт: Ладу – справжні індійські солодощі, Вегетаріанські страви

Ладу – справжні індійські солодощі

Рецептів ладу індійських солодощів, досить багато, але дуже мало з них порівняється з тими солодощами, які готують в самій Індії. Цей рецепт саме такий – справжній. На мові оригіналу вид цього десерту в кульках називається Nei Urundai. І рецепт їх готування дуже цікавий, він злегка перевернутий місцями. Саме ладу Nei Urundai виходять ароматними, солодкими, ситними, пряними, такими як належить, справжньо-індійськими! Ці солодкі індійські кульки настільки ніжні, що просто тануть у роті, вони обов’язково стануть Вашими улюбленими ласощами! Зверніть увагу на ще один рецепт з Індії – це Халава.

Інгредієнти

  • 2 чашки крупи маша(це вид сочевиці – у вигляді зеленого горошку)
  • 2/3 чашки мигдаля
  • 2/3 чашки кешью
  • 1,5 чашок цукрової пудри
  • 8 зерен кардамону
  • 180-200 мл олії гхі(чи 2 пачки – 400 гр вершкового масла)

Як приготувати ладу – покрокова інструкція приготування “тіста” з фото

  1. Духовку розігріти до 180 градусів.
  2. Приготувати олію гхі по цьому рецепту з двох стандартних упаковок вершкового масла(2 х 200 = 400 г)
  3. Поки гхі повільно топиться на вогні, підготувати інші інгредієнти. Горошок маш промити і всипати на деко тонким шаром.
  4. Поставити маш в духовку, нехай він там підсушитися і підрум’яниться до злегка золотистого кольору.
  5. Поки маш сушиться, мигдаль і кешью помити і подробити за допомогою блендера або ножа. Крихта не має бути дуже дрібною.
  6. Сковороду розігріти на повільному вогні. Всипати крихту мигдаля і кешью. Підсмажити їх до золотистого кольору.
  7. Коли маш підрум’яниться, дати йому трохи остигнути. Потрібне маш перемолоти за допомогою кофемолки у борошно. Молоти краще частинами, по декілька столових ложок(увесь процес не займе більше 20 хвилин).
  8. Муку просіювати в миску через сито, оскільки залишатимуться неперемелені частки у вигляді крихт(як на фото нижче). Останні ми додаємо знову в кофемолку з черговою порцією маша для перемелювання. У результаті неперемеленими залишаються не більше 1-2 столових ложок зерняток.
  9. До отриманого борошна з маша додати цукрову пудру, крихту горіхів.
  10. Кардамон перемолоти за допомогою кофемолки або ступки. Додати до суміші.
  11. Олія гхі до цього часу вже має бути готова і трохи остигнути. Все готово до того, щоб ліпити кульки ладу.

Формуємо кульки ладу з суміші по інструкції

  1. Для того, щоб зробити самі кульки, знадобиться невелика миска, в якій ми будемо частинами змішувати суміш, що вийшла, ладу з олією гхі.
  2. Саме у цю миску помістити 3-4 їдалень ложки з гіркою суміші для ладу і додати в суміш 2 їдалень ложки теплої олії гхі.
  3. Добре змішати гхі з сумішшю, вийде волога крихта. На вигляд ця крихта розсипчаста, але якщо її стискати, то вона повинна легко тримати форму.
  4. Стискаючи крихту, що вийшла, в долонях, сформувати кульку розміром трохи більше волоського горіха. За формою він може виходити не ідеально рівним, тому що суміш все-таки досить крихка.
  5. Повторити процедуру змішування суміші і гхі, а також формування кульок доки не закінчиться суміш для гхі.
  6. Намагайтеся в суміш додавати рівно стільки гхі, щоб вийшло формувати кульку. Інакше, якщо переборщити з олією, кулька “пливтиме” і не триматиме форму
  7. Коли усі кульки готові, відправте їх для застигання в холодильник на 1-2 години.

Ваші ароматні і пряні індійські солодощі готові. Подавати посипаними цукровою пудрою!

Альтернативний рецепт ладу

Цей варіант приготування часто зустрічається в книгах з ведичної кухні. Він теж смачний, але з першим не зрівняється. З іншого боку цей рецепт ладу більше за просту. Щоб його приготувати знадобиться:

  • 460 г вершкового масла
  • 4 чашки нутовой борошна(чи муки із звичайного гороху)
  • 2 ст. л. натертого кокосового горіха
  • 2 ст. л. волоського або лісового горіха(фундука), крупно нарубаного
  • 1/2 ч. л. меленого насіння кардамону
  • 250 г цукрової пудри

Олію розтопити в сковороді, додати в нього борошно і постійно помішуючи, смажити близько 15 хвилин(вона повинна почати поширювати горіховий аромат). Додайте, помішуючи, кокосовий горіх, волоські горіхи і мелений кардамон. Ще дві хвилини смажте, добре перемішуючи. Потім зніміть сковороду з вогню, додайте цукрову пудру і перемішайте добре. Викладіть суміш у форму(деко), а форму поставте не холод. Коли ладу захолоне, наріжте його на квадрати або ромби. Кожен шматочок можна прикрасити горішком кешью.

Рекомендуємо ще декілька рецептів солодких кульок : трюфелі і кунжутно-макові цукерки.

Про автора

admin

Залиши коментарій