Вегетаріанські страви

Рецепт: Кунжутна халва, східна тахінна, Вегетаріанські страви

Кунжутна халва, східна тахінна

Рецепт цій домашньої кунжутної халви (ще її називають тахінною)мабуть, найздоровіше солодке блюдо, яке я зустрічала за останній час. Посудіть самі – це абсолютно пісне блюдо, підійде веганам і сироїдам. Цей рецепт не містить цукру, тільки мед, а мед несе в собою корисні мікроелементи. Основа кунжутної халви, звичайно ж, кунжут – одне з найчудовіших джерел кальцію, адже 1 столової ложки цього насіння вистачає щоб поповнити денний запас кальцію.
Ще по секрету скажу, що ця халва готується всього за 10 хвилин! Дивовижне блюдо, яке варто спробувати усім! А приготувати халву в домашніх умови дуже просто, наслідуйте наші інструкції у відео-рецепті або покроково в тексті. До речі, якщо Ви хочете збагатити свій раціон кальцієм і шукаєте інші блюда з кунжуту, спробуйте приготувати кунжутну пасту тахіну по нашому рецепту.

Відео рецепт

Інгредієнти

  • Кунжут білий, несмажений, – 2 склянки
  • Кокосова стружка – 0,5 склянки
  • Кава мелена – 0,5 столових ложок(за бажанням, можна замінити на кэроб або какао – тоді 2 ст. ложки)
  • Ваніль за смаком і бажанню
  • Мед – 2 столових ложки(густий, зацукрований)

Покрокова інструкція приготування кунжутної халви з фото:

  1. Кунжут і кокосову стружку перемолоти у борошно за допомогою кофемолки або потужного блендера.
  2. Додати каву і ваніль в якості ароматизатора. Для дітей або не любителів кави його можна замінити на кероб. А для сироїдів підійде сирий какао-порошок. Можна обійтися і зовсім без ароматизатора – у кунжуту і меду багатий смак. Суміш перемішати.
  3. Додати 1 столову ложку меду і розтовкти суміш за допомогою ступки. З потреби додати ще одну ложку і продовжувати розминати суміш. Вона повинна вийти щільною, почати формуватися в грудки, але не розпливатися – важливо не переборщити з медом.
  4. Щільно утрамбувати суміш, що вийшла, у будь-яку форму за допомогою ступки.
  5. Відправити форму на 2 години в холодильник.
  6. Після того, як суміш остигнула акуратно провести ножем по стінках форми, щоб полегшити виймання халви.
  7. Вийняти халву на блюдо, її можна порізати і подавати до столу. Ваша кунжутна халва готова.

Зберігатися таке блюдо може дуже, дуже довго. Просто поставте в холодильник і на 2 тижні Ви забезпечені корисним і солодким. А ще Ваше волосся і нігті істотно зміцняться! До речі, для здорового харчування рекомендуємо регулярно їсти цікавий салат з коренеплодів із заправкою з тахіни.

Про автора

admin

Залиши коментарій