Вегетаріанські страви

Рецепт: Кукурудзяна полента з сиром, Вегетаріанські страви

Кукурудзяна полента з сиром, бринзою або сиром

Полента, мамалига або банош – дуже простий гарнір – каша, яка готується з кукурудзяної крупи. Він зустрічається в різних культурах. Полента – італійське блюдо, мамалига – молдавської кухні, банош можна покуштувати в українському Закарпатті. Але, мабуть, корені у блюда однакові. Нижче наводиться рецепт швидше поленты, оскільки на наш погляд це найбільш смачний і здоровий варіант приготування(у мамалигу начинку не кладуть, а у банош кладуть надто багато олії).

Інгредієнти

  • Кукурудзяна крупа питльового млива – 1 ст
  • Сир, бринза або інший сир(адигейський) – 180 гр
  • Олія вершкова – 1 ст ложка
  • Гаряча вода – 3 склянки
  • Сіль за смаком

Процес приготування поленты

Ваша кукурудзяна полента готова!

Нею можна ситно і корисно поснідати, або подати як гарнір, наприклад, до цвітної капусти в кляре.

Про автора

admin

Залиши коментарій