Вегетаріанські страви

Рецепт: Крем-суп з кабачків, Вегетаріанські страви

Крем-суп з кабачків

Кабачки, звичайно, сезонний продукт, але в наших супермаркетах їх можна купити круглий рік. По цьому якщо хочеться побалувати себе ніжним і легким крем-супом, сезон не перешкода. Ну а що ж говорити, про той літній час коли їх просто нікуди дівати, смажити і тушити набридло. Як ще можна приготувати кабачки? Які блюда з кабачків існують? Кінцево це суп з кабачків, і пиріг з кабачків(хоча чомусь готується досить рідко).
Рецепт крем-супа з кабачків простий, як, втім, і рецепт будь-кого іншого крем-супа.

Інгредієнти(3 порції)

  • 3 невеликі кабачки
  • 2-3 склянки молока
  • 2 ст ложки маслинової олії
  • 2 ст ложки вершкового масла
  • сіль і перець за смаком

Приготування кабачкового крем-супа

Процес готування такого супу займе у вас від сили 20 хвилин.

  1. Для цього потрібно нагрівати сковороду з маслиновою і вершковою олією.
  2. Поки вона гріється, не дуже великими шматочками порізати кабачки(форма не має значення).
  3. Потім необхідно пасерувати кабачки практично до готовності на невеликому вогні під закритою кришкою, іноді помішуючи, близько 10 хвилин.
  4. Молоко тим часом необхідно підігріти. Рекомендую використати саме молоко, оскільки воно менш калорійне чим вершки, хоча і з вершками його можна приготувати, але тоді 50 присідань перед сном ))).
  5. Коли кабачки практично готові влити в сковороду 1,5 ст молока, посолити і додати спеції за бажанням. Можна обмежиться просто перцем, а можна надати супу яскравішого італійського смаку додавши в суп орегано, базилік, чебрець.
  6. Продовжувати гасити кабачки ще близько 5 хвилин.
  7. Потім кабачки разом з рідиною відправити до блендера і добре перемолоти.
  8. Залежно від густини супу, яку ви хочете отримати, продовжувати у блендер додавати молоко(не переборщіть).
  9. Після того, як все перетворилося на ніжне і легке пюре, необхідно суп перелити в каструлю, поставити на вогонь.
  10. Досолити з потреби і дати закипіти буквально на 1 хвилину.

Ваш кабачковий суп-пюре готовий.

Він виходить ніжно зеленого кольору, як на фото. При поданні можна прикрасити зеленню або посипати тертим пармезаном.

Про автора

admin

Залиши коментарій