Вегетаріанські страви

Рецепт: Коричневий рис з кунжутом і соєвим соусом, Вегетаріанські страви

Коричневий рис з кунжутом і соєвим соусом

Дуже часто бракує часу на те, щоб приготувати і перше і друге і третє, вихід – не складні але багаті рецепти, які дозволяють зробити повноцінний обід фактично з одного блюда. Ось один з таких рецептів – і це рис, який можна зробити ненудним дуже просто. Ми вже писали рецепт рису з водоростями норі і вакаме, він теж дуже простий. І трохи складніше рецепт приготування вегетаріанських суши-ролов в домашніх умовах, але він з фото.

Інгредієнти для коричневого рису з кунжутом і соєвим соусом

  • 1 склянка рису басмати
  • 5-6 столових ложок соєвого соусу
  • 3-4 ст ложки кунжуту
  • 2 ст ложки маслинової олії
  • 0,5 чайних ложок солі .

Приготування коричневого рису

Готуємо сковороду. На сухій сковороді злегка підсмажуємо кунжут, додаємо туди рис і соєвий соус, все перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні(з соєвим соусом акуратніше – все залежить від того яка у нього концентрація – занадто мало наллєте – вийде пісний смак, надто багато – пересолите блюдо). Хвилини три помішуючи смажимо рис, потім накриваємо кришкою і ще залишаємо на хвилини три. Знімаємо сковороду з вогню. Потім сковороду краще накрити рушником хотя-бы на хвилин 10, щоб коричневий рис остаточно і точно дійшов(але якщо зовсім поспішаєте – те останнє не обов’язково).

Про автора

admin

Залиши коментарій