Вегетаріанські страви

Рецепт: Класичний салат вінегрет з горошком, Вегетаріанські страви

Класичний салат вінегрет з горошком

Вінегрет – класичне пісне блюдо кухні СРСР, хто ж його не знає. Але ось люблять його не все(інша справа олів’є – готуйте його вегетаріанським по нашому рецепту) – але наш рецепт дозволить приготувати карколомний вінегрет, адже ми знаємо декілька секретів, щоб зробити цей салат незабутнім, нехай він і звичний для усіх. Готувати блюдо, як завжди, дуже просто. Єдине, без вправності можна витратити багато часу на нарізку кубиками. Але якщо у Вас є кухонний комбайн, який нарізує кубиками, – те приготувати цей салат і зовсім п’ятихвилинна справа.

Інгредієнти

  • Буряк – 1 частина
  • Картоплю – 1,5 частин
  • Морква – 1 частина
  • Солоний огірок – 0,5 частин
  • Зелений горошок(свіжоморожений або консервований) – 0,5 частин
  • Зелень кропу і/або петрушки – пучок
  • Маслинова олія extra virgin – 2-3 ст ложки
  • Льняна олія – 2-3 ст ложки
  • Олія соняшнику нерафінована – 3-4 ст ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець і асафетида за смаком

Секрети приготування смачного вінегрету

  1. Не варіть овочі. Готуйте їх на пару або запікайте у фользі в духовці – смак відрізнятиметься в рази
  2. Важливо вибрати хороший солодкий і червоний буряк(як втім і для смачного борщу – ось наш рецепт або для вегетаріанського салату “шуба”) – але якщо з буряком вийшов промах салат може врятувати 1-2 ст ложки цукру
  3. Консервований горошок, купуйте Бондюэль, бажано в склі(це не реклама, він дійсно найсмачніший і ніжніший). Смачним салат вінегрет виходить і зі свіжорозмороженим сирим горошком, знову-таки, Бондюэль
  4. Заправка салату – це ключ. Обов’язково покладете зелень – вона освіжає варенные овочі і салат перетворюється! Заправляючи його запропонованим набором олій домагаємося ідеального поєднання смаку. Не полінуйтеся купити домашню соняшникову олію – не пошкодуєте!
  5. Овочі ріжте на кубики досить дрібно – так набагато смачніше, чомусь! І дітям так більше подобається.

Як приготувати вінегрет – покрокова інструкція з фото

Ми готуватимемо овочі для вінегрету на пару – в пароварці. Для цього:

  1. Усі овочі помити і очистити від шкірки. Об’єм будь-який – головне дотриматися(+­) запропонованих пропорцій в інгредієнтах – так дійсно виходить смачно
  2. Укласти овочі у відділення пароварки. Вниз картопля, далі морква, далі буряк. Чому така послідовність – вниз потрібно ставити найменш ароматні овочі, оскільки інакше усі овочі у нас пахнутимуть буряком, а цього нам не потрібно. Також овочі бажано розташувати по тому як швидко вони готуються – щоб було зручно знімати ті, що вже приготувалися. У нашому випадку послідовність і по аромату і по готуванню картопля-морквина-буряк.
  3. Включити пароварку на 25 хвилин. Цей середній час для приготування картоплі(залежить буде від сорту). Після закінчення часу перевірити картоплю на готовність зубочисткою. Важливо не розварити картоплю.
  4. Морква в середньому готується на 10 хвилин довше за картоплю. Але пробуючи картоплю на готовність можна спробувати і моркву.
  5. Буряк в середньому готується 40-50 хвилин в пароварці. Пробуйте зубочисткою час від часу(акуратно – легко обпектися)
  6. Коли усі овочі готові – дайте їм остигнути і наріжте їх невеликими кубиками
  7. Також наріжте кубиками огірки і додайте до основних овочів
  8. До нарізаних овочів додайте горошок і дрібно нарубану зелень.
  9. Заправте салат олією. Посоліть за смаком. Додайте чорний мелений перець і асафетиду(останню – за бажанням). Перемішайте
  10. Якщо салат Вам здається сухуватий – додайте ще олії. Якщо не любите олію, або стежите за фігурою можна додати трохи розсолу з-під консервованого горошку або огірків.
  11. Дайте салату постояти 10-15 хвилин, щоб усі смаки перемішалися – і салат можна подавати до столу!

Ваш смачний вінегрет готовий – пальчики оближеш! Якщо Ви хочете трохи різноманітити смак салату – із спецій в нього можна додати мелений коріандр, а замість солоних огірків, наприклад, покласти нарізану морську капусту(ламінарію). Також вінегрет можна приготувати з квашеною капустою – як Вам більше подобається.

Про автора

admin

Залиши коментарій