Вегетаріанські страви

Рецепт: Картопляний пиріг-запіканка на сковороді, Вегетаріанські страви

Картопляний пиріг-запіканка на сковороді

Дуже швидкий рецепт пирога-запіканки з тертої картоплі, який чим те схожий на піцу – соковитий, насичений і ситний. Також для його приготування не знадобиться духовка – його можна приготувати на одній сковороді(що може бути дуже актуальним в літню жару).
Читайте також: пісний рецепт пирога з капустою і гарбузом і запіканка без яєць з кукурудзяної поленты.

Інгредієнти для запіканки

  • 600 грам картоплі
  • зелень кропу
  • пачка адигейського сиру – грам 150-200(чи 2 упаковки плавленого сирка)
  • будь-який несычужный твердий сир – грам 200
  • гриби – 300 грам(чи шпинат – якщо у поєднанні з плавленим сиром)
  • Спеції: каррі, кумин, сіль(за бажанням/смаку)
  • Маслинова олія для жаріння.

Інструкція по приготуванню

Формуємо пиріг з картоплі

Картоплю з якою стекла зайва рідина змішати із спеціями, дрібно нарубаною зеленню і твердим сиром. І рівномірно укладаємо трохи менше половини на дно форми-сковороди заздалегідь змащеною олією. Ще невеликою кількістю картоплі обкласти борти, щоб начинка не торкалася до сковороди. Потім викласти всередину начинку рівномірним шаром, і закрити її основою, що залишилася, з тертої картоплі, злегка утрамбувати майбутній пиріг.

Готуємо картопляний пиріг

Сковороду обов’язково накрити кришкою і поставити на середній вогонь – завдання щоб нічого не згоріло, але в той же час не просто пропарилося, а приготувалося без виділення зайвої рідини. Через 10-15 хвилин пірог можна перевірити – для цього знадобиться тарілка схожим діаметром із сковородою(трохи менше) – її просто покласти на пиріг і тримаючи за тарілку перевернути сковороду з пирогом, сковороду зняти і пиріг виявиться на тарілці.

Наявність зажареной кірочки скаже про те що пиріг з одного боку готів і його пора перевернути – для цього просто дати пірогу зісковзнути на сковороду неприготованою частиною. І знову під кришку на 10-15 хвилин. Діставати пиріг із сковороди тим же способом за допомогою тарілки. Дайте пирогу трохи остигнути – і блюдо готове.

Про автора

admin

Залиши коментарій