Вегетаріанські страви

Рецепт: Картопляні драники або деруны без яєць, Вегетаріанські страви

Картопляні драники або деруны без яєць

Рецепт картопляних драников – це білоруське блюдо, тому і драники. Їх ще називають дерунами, терунцами і навіть дериками. Насправді це оладки з картоплі. Оскільки ж приготувати драники з картоплі? Це надзвичайно просто, і їх можна запросто приготувати пісними, тобто без яєць. Окрім картоплі в драники можна додавати і інші овочі і складові. Наприклад, популярні деруны з грибами або з сиром. Можна в них також додати і морквину. І звичайно в класичному варіанті драников є присутньою тільки картопля. Нижче ми детально описали покроковий процес приготування драников.

Читайте також: пиріг з тертої картоплі в сковороді – це ті ж деруны, тільки смажиться все умить, та ще і смачна начинка усередині!

Інгредієнти для драников

    • Картопля – 8 шт.(середніх)
    • Морква(за бажанням) – 1 шт.(невелика)
    • Борошно – 3 ст. ложки без гірки
    • Сіль – 1 ч. ложка
    • Спеції – чорний перець, асафетида(за бажанням)
    • Рослинна олія для жаріння – 6 ст. ложок

Як робити драники з картоплі – покроковий рецепт з фото

  1. Картоплю і моркву почистити.
  2. Картоплю потерти на дрібній терці. Бажано вибрати “колючу” терку – та, яка призначена для терки сиру. Картоплю посолити і дати постояти 5-10 хвилин, щоб сік пустився добре.
  3. Морквину або інші складові за бажанням(гриби, сир) також потерти на дрібній терці. Додати до картоплі.
  4. Додати до овочів три столові ложки борошна, спеції за бажанням і смаку і замішати суміш для дерунов.
  5. Тим часом в сковороду налити олію і поставити грітися на невеликий вогонь. Перевіряти коли олія прогріється і почне шипіти – тоді можна починати смажити наші картопляні драники.
  6. Для того, щоб посмажити драники необхідно підготовлену картопляну суміш ложкою викладати на сковороду.
  7. Цією ж ложкою сформуйте оладочок правильної форми, щоб він був не дуже високий – інакше є ризик, що драники не прожаряться як належить.
  8. Смажте до утворення золотистої кірочки з одного боку, а потім драники переверніть і смажте з іншого боку до такого ж стану.
  9. Зніміть драники із сковороди і смажте наступну партію, поки не закінчиться картопляна суміш.
  10. Ваші драники без яєць готові – подавайте їх тут же до столу. Компаньйоном до драникам звичайно ж подається сметана, але в пост її можна замінити і на пісний майонез.

Читайте також: смачні оладки з гарбуза із спеціями – вийдуть драники з гарбуза 🙂 або Кабачкові оладки з сиром.

Про автора

admin

Залиши коментарій