Вегетаріанські страви

Рецепт: Картопля запечена з яблуками, Вегетаріанські страви

Картопля запечена з яблуками в сметані

Це дуже і дуже святковий вегетаріанський гарнір, а головне він зовсім не витратний за часом – що важливо коли готуєш святковий стіл. Звичайно його можна приготувати і просто так – у такому разі це блюдо цілком може виступати основним завдяки ситності і цікавому смаку.

Інгредієнти

  • Картопля – 6-7 середніх картоплин
  • Яблука солодкі(голден) – 5-6 невеликих шт.
  • Сметана – 250 мл
  • Маслинова олія – 2 ст ложки
  • Сіль – 1 ст ложка(чи за смаком)

Процес приготування покроково

  1. Поставити розігрівати духовку – до 200 градусів
  2. Картоплю почистити(краще за допомогою спеціального ножа) і помити
  3. Картоплю необхідно нарізувати тонкими пластинками – по 1 мм шириною, для цього можна використати будь-який комбайн з подібною функцією(у нас ось такий)
  4. Покласти картоплю в деко відповідного розміру(ми використали скляний середньої глибини)
  5. Додати сіль і маслинову олію, добре перемішати і поставити в духовку
  6. Поки картопля почала готуватися яблука почистити від шкірки, розрізати на четвертинки і вирізувати серцевину(чи скористайтеся спеціальним ножем, щоб швидко з цим впоратися)
  7. Четвертинки яблук нарізувати упоперек соломкою по півсантиметра шириною
  8. Необхідно дістати деко з картоплею з духовки, додати в картоплю яблука і сметану і все перемішати
  9. Поставити деко назад в духовку і випікати до повної готовності – у картоплі з’явиться золотиста кірочка(близько 40-50 хвилин)

Це святкове вегетаріанське блюдо подавати гарячим(але і в розігрітому виді воно дуже і дуже смачне!). Здивуйте своїх рідних і близьких незвичайним смаком – їм сподобається!

Про автора

admin

Залиши коментарій