Вегетаріанські страви

Рецепт: Капусник – швидкий пиріг з капусти, Вегетаріанські страви

Капусник – швидкий пиріг з капусти

Прості і швидкі рецепти для випічки – просто знахідка. Щоб різноманітити вегетаріанське меню можна випекти цей несолодкий і дуже простий пиріг з капусти – капусник. До нього можна подати салат або суп по сезону – і вийде полноцнный обід або вечеря. У оригіналі начинка в цьому пирогу капустяна, але в сезон в неї можна додати половину кабачків. У пост рекомендуємо готувати цей пісний рецепт пирога з капустою і гарбузом.

Інгредієнти

  • Звичайна капуста – 0,5 кг
  • Кріп – 1 пучок
  • Кефір – 350 р.
  • Сода харчова – 1 чайна ложка
  • Олія вершкова – 150 р.
  • Мука(2-3 склянки)
  • Сіль чорна, Асафетида або інші спеції за смаком(каррі, хмели-сунели)

Приготування пирога капусника

Готуємо начинку

Капусту натерти на великій терці. Зелень – дрібно нарізувати. Перемішати начинку з необхідним кількість солі і спецій. (ще можна додати дрібно порізаних грибів – тоді капусту трохи менше класти).

Готуємо тісто

Кефір сполучаємо з олією і борошном(борошно всипаємо поступово, частинами, постійно вимішуючи тісто – необхідна консистенція – густа сметана). Тісто також трохи солимо і додаємо 1-2 столових ложок цукру.

Формуємо пиріг

Половину тесту виливаємо і розподіляємо у формі змащеної олією, згори викладаємо начинку, яку заливаємо тестом(форму краще використати невисоку але широку по діаметру – буде складніший сформувати рівні шари, але більше гарантій що все вдало пропечеться), що залишився.

Випікаємо пиріг в духовці при температурі 180 градусів впродовж 40-60 хвилин – до рум’яної кірочки. Потім виймаємо пиріг і даємо остигнути – він смачний і теплим і холодним.

А якщо є час, то можна приготувати цвітну капусту в кляре – це дуже смачно.

Про автора

admin

Залиши коментарій