Вегетаріанські страви

Рецепт: Італійський томатний соус, Вегетаріанські страви

Італійський томатний соус

Цей рецепт незвичайного томатного соусу дуже універсальний і простий. Тому незамінний для багатьох італійських блюд. Всього декілька ложок цього соусу здатні перетворити звичайні макарони на італійську пасту, ну а приготування піци або лазінні без нього взагалі швидше неможливо. А ще цей соус можна приготувати про запас, просто загорнувши баночки по бабусиному методу на зиму. Оскільки ж його приготувати?

Інгредієнти для соусу

  • Помідори червоні – 6-7 шт, або томатний сік – 300 мл
  • Томатна паста – 2 ст
  • Базилік, чебрець, орегано, чабер(всі разом або ті, які подобаються) – не шкодуючи, соус має бути ароматним
  • Чорний перець, асафетида – за смаком
  • Вода – 50 мл
  • Маслинова олія – 3 ст ложки
  • Цукор – 2 ст ложжки
  • Сіль за смаком

Покрокове приготування італійського томатного соусу з фото

  1. Помідори дрібно порізати кубиками. Или просто узяти томатний сік(краще звичайно домашній).
  2. У сотейнику з маслиновою олією грунтовно протушкувати помідори, поки вони не стануть дуже м’якими(близько 10-15 хвилин залежно від сорту і зрілості помідорів). Или просто до олії додати томатний сік і довести до кипіння.
  3. Додати до помідорів(чи соку) томатну пасту, розлучену у воді, спеції, цукор(цукор потрібний для того, щоб прибрати кислоту помідорів і пасти), сіль і продовжити тушкувати соус на маленькому вогні, заздалегідь добре перемішавши усі інгредієнти.
  4. Дати соусу тушкуватися на повільному вогні близько 7 хвилин з відкритою кришкою. Зайва волога у вигляді конденсату з кришки може соус зробити рідше, ніж треба.
  5. Ваш соус готовий. Він виходить пряним ароматним дуже смачним. Він може зберігається в холодильнику в течії 7-10 днів.

А якщо ви любитель помідорів, спробуйте приготувати пікантний холодний томатний суп по цьому рецепту.
Смачного!

Про автора

admin

Залиши коментарій