Вегетаріанські страви

Рецепт: Імбирний чай з лимоном і медом, Вегетаріанські страви

Імбирний чай з лимоном і медом

Імбирний чай з лимоном – дуже зігріваючий напій. А якщо приготувати його ще і з медом, то він стане відмінним засобом при застуді, що починається. А ще імбирний чай активує травлення, тому його рекомендують пити після кожної їди тим хто хоче схуднути. Цей напій істотно знижує відчуття голоду, але зловживати їм на голодний шлунок все-таки небезпечно із-за активних властивостей кореня імбиру.

Зміст

Приготувати імбирний чай дуже просто, і як і у багатьох рецептах, існує багато варіацій того, як це зробити. Ми пропонуємо заварити його із спеціями, тоді він стане ще ароматнішим і кориснішим. Корінь імбиру використайте свіжий, так чай вийде набагато смачніше. А якщо ви хочете “поганяти мікроби” із смаком, або вам просто дуже подобається імбир, приготуйте лимонно-м’ятний торт з імбирем по нашому рецепту.

Інгредієнти

  • Свіжий корінь імбиру – 1 шт.(1 склянка тертого на терці)
  • Лимон – 2 шт.
  • Вода – 2,5 літри
  • Мед – 3 ст. ложки(чи заміните цукром)

Спеції за бажанням

  • Куркума – ? чайної ложки
  • Фенхель – ? чайної ложки
  • Кориця в паличках – 2 шт.
  • Кардамон зелений – 5-6 зерняток

Як приготувати імбирний чай

  1. У каструлю налити 2,5 літри води і поставити нагріватися на вогонь.
  2. Тим часом очистити корінь імбиру і потерти його на великій терці.
  3. Нам знадобитися біля склянки тертого імбиру.
  4. Імбир погано треться із-за своєї волокнистої структури. Тому якщо ви зазнаєте утруднення, спробуйте поміняти напрям, в якому ви трете корінь і вибрати оптимальне.
  5. Додати імбир в ще не закипілу воду.
  6. Порізати один лимон разом з шкіркою на невеликі шматочки. Додати його до імбиру.
  7. Додайте спеції за смаком – усі перераховані в рецепті, або деякі з них. Куркума надасть чаю приємний жовтий колір.
  8. Довести чай до кипіння і відразу ж вимкнути. Дати постояти йому 10-15 хвилин, щоб настоятися.
  9. Подавайте чай з медом і лимоном порізаним на часточки(це другий лимон з рецепту), процідивши заздалегідь через ситечко.
  10. Мед не рекомендують додавати в гаряче, щоб він не втратив свої корисні властивості. Тому мед треба класти відразу ж перш ніж чай пити. Якщо ви хочете зробити цей напій в дорогу, то заміните мед цукром за смаком.
  11. Лимон ми також пропонуємо не класти увесь відразу, а тільки покласти один лимон при заварюванні. Другий же, для збереження більшої кількості корисних речовин, пропонуємо додавати вже в чашку перш ніж пити імбирний чай.
  12. Якщо чай вам здався занадто гострим або насиченим просто розведіть його за смаком гарячою водою.

Як заварити імбирний чай в термосі

  1. Складіть усі інгредієнти окрім меду і одного лимона в термос
  2. Залийте їх окропом і закрийте термос щільно кришкою.
  3. Дайте постояти імбирному чаю мінімум півгодини.
  4. Чай можна подавати з медом і часточками лимона.

Готово!

Приємного!
Імбир можна використати для приготування не лише напоїв, але і супу – спробуйте наш морквяно-імбирний суп-пюре в індійському стилі.

Про автора

admin

Залиши коментарій