Вегетаріанські страви

Рецепт: Домашнє морозиво з молока, Вегетаріанські страви

Домашнє морозиво з молока без вершків і яєць

Рецепти домашнього морозива – це справжня феєрія смаків! А найголовніше, це упевненість в тому, з чого це морозиво зроблене, особливе якщо його давати дітям. Тому ми пропонуємо приготувати морозиво по одному з наших рецептів нижче, які не містять ні вершків, ні яєць. Відсутність вершків дозволить також істотно оптимізувати сімейний бюджет, оскільки це найдорожчий інгредієнт.

Як приготувати домашнє морозиво – технологія приготування

Існує два прості способи приготування морозива в домашніх умовах – за допомогою морожениці і без неї. Для обох способів так само потрібний блендер, щоб морозиво виходило по справжньому пухнастим і ніжним.

Приготування домашнього морозива в морожениці

Для того, щоб приготувати морозиво в морожениці потрібна, звичайно ж сама морожениця. Ми вже писали детальніше про те, що це таке в іншій статті. Дуже зручний девайс, який дозволяє за 20 хвилин отримати м’яке і приємне морозиво. Але для цього треба заздалегідь заморозити чашу морожениці в морозилці упродовж 12-18 годин(у інструкції до морожениці звичайно це інформація вказується точніше).

Для приготування морозива в морожениці потрібно приготувати суміш для морозива по будь-якому рецепту і гарненько її охолодити. Потім включити мороженицю і влити суміш через спеціальне віконце в кришці.

Морожениці дати попрацювати 20-30 хвилин – і Ваше м’яке морозиво готове. Воно частенько дуже м’яке і текуче, і тане прямо на очах.

Форму тримає слабо. Тому таке морозиво можна перекласти силіконовою лопаткою в судок і поставити в морозилку на 30-40 хвилин – морозиво трохи більше захолоне і триматиме форму.

Також морожене можна приготувати про запас – просто поставте його в судку або формах з силікону в морозилку. А перед вживанням такому морозиву краще трохи дати постояти впродовж декількох годин в холодильнику.

Приготування домашнього морозива без морожениці у блендері

Приготування морозива без морожениці трохи більше трудомісткі процес, але він не дуже складний. Треба все також змішати суміш для морозива по будь-якому рецепту. Вона має бути не вища за кімнатну температуру. Потім суміш в чаші блендера поміщається в морозильну камеру. Через 15-20 хвилин суміш потрібно дістати, перемішати силіконовою лопаткою добре відділяючи від країв чаші і трохи збити блендером. Знову помістити в морозилку на 15-20 хв. Досить буде це зробити біля 4-5ти раз, і домашнє морозиво готове – буде дуже смачне і ніжне, за рахунок того, що морозиво постійно перемішувалося і збивалося(саме це робить зазвичай за нас морожениця).

Рецепти приготування домашнього морозива з молока

Існує безліч рецептів приготування домашнього морозива, дуже часто в рецептах використовуються яйця і вершки. Яйца, щоб суміш загущатися, а вершки – щоб підвищити жирність молока, яке використовується для приготування мороженого. Дійсно, по-справжньому смачне морозиво досить жирне, адже якщо у нього буде не досить жирності в мороженому відчуватимуться кристали льоду. Але “зажирнить” морозиво можна не лише вершками, а і іншими інгредієнтами – як сухе молоко або сир. Саме їх ми і пропонуємо використати, щоб вийшло смачне, недороге і корисне домашнє морозиво. Нижче знаходяться декілька рецептів з ідеями і пропорціями – але на самій же справі в морозиво можна додавати дуже багато інгредієнтів і експериментувати замінюючи один іншим з рецептів нижче. Найшкідливіший елемент в морозиві, звичайно, залишається – це цукор. Але за своїм смаком ви можете зменшувати кількість цукру(хоча, звичайно, морозиво має бути все-таки досить солодким). Або ж замінювати частину цукру його замінниками – ми використовуємо як такого дуже концентрований сироп стевии. Дуже смачно, корисно і не так калорійно.

Рецепт класичного ванільного морозива

Інгредієнти для приготування ванільного морозива

  • Молоко домашнє(чи високій жирності) – 500 мл
  • Сухе молоко(краще по Госту) – 6 ст. ложок
  • Сир(домашній або високій жирності) – 6 ст. ложок
  • Цукор – 5 столових ложок
  • Стевия(сироп, порошок) – за смаком, щоб було досить солодко, або збільшити кількість цукру.
  • Ванільна есенція – 5-10 крапель(залежно від виробника), можна замінити звичайним ваніліном.

Усі інгредієнти змішати блендером.

Якщо сир і молоко були в холодильнику до приготування – те можна відразу ж приступати до приготування морозива в морожениці. Або спочатку охолодити суміш в холодильнику(чи можна поставити на 30 хв. в морозилку).

У таке морозиво можна і смачно додавати будь-які свешие або морожені ягоди – буквально 0,5 – 1 склянка буде достатня, щоб надати неповторний і свіжий аромат і в результаті отримати полуничне морозиво, або чорничне або малинове, або навіть морозиво з чорною смородиною – виходить неймовірно смачно.

Рецепт бананового морозива без вершків

Інгредієнти для приготування бананового морозива

  • Молоко домашнє – 500 мл
  • Банан – 2 шт.
  • Молоко сухе – 8 ст. ложок.
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Стевия або додатково цукор
  • Ваніль або ванільна есенція – за смаком

Усі інгредієнти змішати до однорідного стану блендером. Готувати в морожениці або в чаші від блендера в морозилці як описано вище.

Рецепт шоколадного морозива

  • Молоко домашнє – 500 мл
  • Сухе молоко – 6 ст. ложок
  • Сир – 6 ст. ложок
  • Какао-порошок – 6 ст. ложок
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Стевия – за смаком або додатковий цукор
  • Ваніль – за смаком

Рецепт кавового морозива на кокосовому молоці(можна зробити пісним)

Кокосове молоко саме по собі дуже жирне, тому воно замінює і вершки, і сир, і сухе молоко. А якщо в цьому рецепті молоко узяти соєве або самим приготувати мигдальне – те вийде абсолютно пісне але неймовірно смачне морозиво – в це навіть складно повірити.

Інгредієнти для приготування кавового морозива

  • Кокосове молоко або вершки(жирністю не менше 30%) – 350 мл
  • Молоко звичайне(соєве, мигдальне) – 250 мл
  • Кава мелена – 2 ст. ложки
  • Вода – 150 мл
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Стевия – за смаком або додатковий цукор

Для того, щоб приготувати це морозиво, спочатку необхідно заварити міцну каву з вказаної кількості води і дати йому остигнути при кімнатній температурі. Каву процідити через ситечко і змішати усі інгредієнти блендером. Готувати як вказано в інструкціях вище або в інструкції Вашої морожениці.

Рецепт морозива з йогурту

Інгредієнти для приготування морозива з йогурту

  • Йогурт домашній(чи інший без добавок, некислий) – 500 мл
  • Сухе молоко – 8 ст. ложок
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Стевия – за смаком або додати додатково цукор
  • Ванільна есенція – за смаком

Усі інгредієнти змішати блендером. У таке морозиво йогурту буде доречно додати будь-які ягоди за бажанням. Готувати як вказано в інструкції вище.

Рецепт сирного морозива з ягодами

Цей рецепт морозива ідеальний для дітей, особливо якщо ви використовуватимете домашнє молоко і сир.

Інгредієнти для приготування будинку сирного мороженого

  • Молоко домашнє – 500 мл
  • Сир домашній, жирний, – 200 гр
  • Цукор – 5 ст. ложок
  • Стевия – за смаком або додати більше цукру
  • Ягоди заморожені/свіжі – 1 склянка(полуниця, малина, чорниця, чорна смородина)
  • Ваніль за смаком

Якщо використати заморожені ягоди в цьому рецепті їх не потрібно розморожувати заздалегідь – просто змішайте усі інгредієнти за допомогою блендера. У такому разі необхідності додатково не охолоджуватиме суміш перед приготуванням мороженого – заморожені ягоди віддадуть свій холод. Дуже важливо добре збити блендером таке морозиво, щоб усі крупинки сиру пішли, а суміш перетворилася на дуже однорідну рідину. В результаті вийде м’яке і смачне морожене, при цьому сир майже не відчуватиметься. Для дітей – і смачно і корисно. А ще дуже бюджетний і усі інгредієнти легко знайти.

Рецептів морозива може бути дуже багато. До морозива можна додавати крихти печива і шоколаду, всілякі ароматизатори, фрукти і ягоди. Експериментуйте і отримуйте задоволення!

Про автора

admin

Залиши коментарій