Вегетаріанські страви

Рецепт: Домашня шоколадна помадка Нутелла, Вегетаріанські страви

Домашня шоколадна помадка Нутелла

Домашня шоколадна помадка “Нутелла” – це той десерт, який можна не боятися давати дітям, адже він зовсім не шкідливий. А приготувати його дуже просто, результат буде пальчики оближеш, так що готуйте подвійну порцію.

Інгредієнти

  • Сир – 500 гр
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Кэроб – 8 ст ложок без гірки(чи 5 ст ложок какао)
  • Цукор – 2/3 склянки(краще очеретяний, або замінити медом)
  • Фундук(лісовий горіх) – 1,5 склянки
  • Вершкове масло – 75 гр

Покроковий процес приготування Нутеллы з фото

  • Фундук підсмажити на сковорідці на повільному вогні до характерного запаху і дати йому остигнути
  • Перемолоти фундук на кофемолці/блендері до стану дрібної борошняної крихти
  • З сиру і соди приготувати плавлений сир на водяній лазні(у цьому рецепті можна дізнатися як це зробити)
  • Поки сир готується – розтопити в сотейнику олію
  • Додати до розтопленого вершкового масла кэроб(чи какао) і добре перемішати, щоб не було грудок
  • Коли плавлений сир дійде до консистенції готовності, не знімаючи його з водяної лазні ввести в нього кэроб з олією, добре перемішати
  • Додати до сиру(поки він стоїть на водяної лазні) цукор і перемелений фундук. Добре перемішати суміш.
  • Для одноріднішої консистенції можна суміш перемішати за допомогою погружного блендера(але це не обов’язково) – усе це робіть на водяній лазні, оскільки сир дуже швидко застигає при охолодженні

Розлити шоколадну помадку, що вийшла, в місткості і поставити остигати. Після переставити в холодильник. Зберігати 5-7 днів

Помадка виходить дуже смачною і ніжною, насичено шоколадною навіть без використання какао. Її можна мастити на хліб на сніданок, або влаштувати свято і напекти млинців і є їх з цією помадкою. Якщо ви хочете приготувати більше дієтичне блюдо для себе – виключіть з рецепту олію і фундук і використайте нежирний сир – буде все одно дуже смачно. Якщо замість цукру хочете використати мед – вводите його в саму останню чергу, заздалегідь знявши помадку з водяний бани- мед не любить перегрівання.

Про автора

admin

Залиши коментарій