Вегетаріанські страви

Рецепт: Домашня шоколадна глазур з какао, Вегетаріанські страви

Домашня шоколадна глазур з какао

Це рецепт дуже простий в приготуванні домашній шоколадній глазурі. Її можна використати, щоб різноманітити випічку і інші десерти. Вона може перетворити будь-який абсолютно звичайний пиріг на нарядний і святковий торт з багатим шоколадним смаком Наприклад, як цей “Святковий морквяний торт”.

Інгредієнти

  • 150 гр вершкового масла
  • 5 ст ложок какао
  • 100 мл молока
  • 1 ст цукру

Приготування шоколадної глазурі

  1. Олію топимо на вогні і додаємо в нього цукор.
  2. Какао змішуємо з молоком до однорідної маси.
  3. Сполучаємо розтоплену олію і какао-молоко.
  4. Доводимо до кипіння і варимо 3-5 хвилин на повільному вогні до потрібного нам загусання. Наприклад, середньої сметани так, щоб глазур трохи розтікалася, але не стікала. Потім їй треба дати трохи остигнути і глазурировать будь-які десерти: печиво, торти, піроги.

Важливо: чим краще якість какао, тим смачніше виходить глазур.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(10)

Підкажіть, будь ласка, какао можна замінити кэробом?

так, безумовно – какао можна замінити кориснішим кэробом. звичайно смак буде не такий насичено-шоколадний, але все таки це буде дуже смачно!

Скажіть, будь ласка, чи можна вершкове масло замінити маргарином?

Може ви мали на увазі можнО

Юля, вершкове масло можна замінити маргарином, якщо ви не вживаєте олію. Але якщо чесно, мене лякає склад маргаринів.

Лякати в маргарині в складі може тільки один компонент, з якого по суті і полягає маргарин, – отвержденные рослинні жири. У 95% випадків це гідрогенізація, тобто транс-жиры, від яких люди отримують великі проблеми із здоров’ям, правда, не відразу, та зате майже гарантовано. Проте я бачив в пагазинах маргарин на основі переэтерифицированных жирів – ось цей вже безпечний. До речі, в товарах на полицях магазинів в 99% випадків саме транс-жиры на основі різних олій – пальмової, рапсової, ши, льняного і тому подібне і тонна .д. І називатися цей інгредієнт може по-різному, іноді просто рослинна олія”(може бути приставка рафіноване дезодороване) або “рослинний жир”. Зробити непрямий висновок можна по терміну придатності – олія у безпечній рідкій фракції у складі продукту більше 3 місяців зазвичай не живе – гіркнутиме

Постійно печу веганське печиво. Забрів на Ваш сайт. Дуже цікаві рецепти знайшов=) дещо зробив, сподобалося=) але ось, сумніви такого роду мене почали мучити: хіба веганська випічка дозволяє собі молоко, олія вершкова і так далі? Як би конфуз не вийшов.. Говорю : “це теж веганське”, а там молоко. Зрозумійте мене правильно, будь ласка=)

Михайло. Веганська випічка(або ж пісна випічка, що є синоніми) може собі дозволяти олію і молоко, тільки якщо воно рослинного походження. Якщо замінники олії у вигляді рослинних спредов, та і замінник молоко зараз у ж не проблема купити(соєве, кокосове продається в маркетах, а якісь замінники можна зробити і удома – мигдальне, кунжутне, і так далі). У наших рецептах не лише веганська випічка, але і вегетаріанська. Вегетаріанська випічка(як і інші блюда) допускає до складу молочні продукти, але в нашому випадку ми виключаємо яйця. У нас на сайті є розділ пісних/веганських блюд – там можна знайти суто веганські рецепти без молочних продуктів і інших продуктів тваринного походження. Вегетаріанські ж рецепти, які містять момлоко/олію можна у більшості своїй адаптувати під потреби конкретно Вашого харчування. Але будьте уважні, адже тільки ви розумієте які продукти Ви вживаєте, а які немає(ну або якщо готуєте для когось, хто не вживає щось). Також ми з радістю порадимо чим замінити той або інший продукт в тому або іншому рецепті, якщо виникають труднощі з самостійною адаптацією рецепту. Звертайтеся 🙂

Про автора

admin

Залиши коментарій