Вегетаріанські страви

Рецепт: Домашній сыроедный марципан, Вегетаріанські страви

Домашній сыроедный марципан

Марципан – європейський десерт(або навіть цукерка), дуже популярний в Австрії і Чехії, де і знаходяться фабрики по його оригінальному виробництву(на жаль рідко де ще зустрічаються дійсно справжні марципани). Приготувати його в домашніх умовах не так вже і складно – адже основними його інгредієнтами є мигдаль і цукор. І торти з марципаном виходять такими смачними. Хоча сам по собі рецепт марципана досить трудомісткий.

Це адаптований рецепт для тих, хто перейшов на сыроедное живлення(сироїдіння), але в принципі набагато корисніша альтернатива стандартного марципана.

Інгредієнти

  • 500 грам мигдаля
  • 2/3 склянки меду(бажано абсолютно неароматного)
  • 2/3 склянки кэроба
  • трояндова вода – 2 ст. ложки
  • 10-20 зерняток гіркого мигдаля для аромату(бажано)

Підготовка і приготування марципана

Очищений і просушений мигдаль помістити в кухонний комбайн і перетерти його у борошно(якщо комбайн не потужний – краще спочатку мигдаль прогнати через м’ясорубку).

Після того, як мигдаль досяг потрібної консистенції, прямо в чашу комбайна з мигдалем додати мед і запустити комбайн ще на деякий час, щоб все перемішалося(маса почне братися грудками – це нормально), і потім додати кэроба(для шоколадного смаку і аромату) і знову все перемішати.

Вийде тістоподібна маса, яка трохи липнутиме із-за меду. Масу необхідно покласти в холодильник на 12 годин.

Після цього з нею можна робити все що завгодно – просто сформувати в “ковбаску”, порізати на шматочки і прямо так їсти, робити різноманітні кульки-цукерочки, кладучи всередину начинки всілякі, умочити шматочки або ковбаску в сыроедный шоколад.

Марципан в холодильнику може зберігається дуже довго – від місяця до трьох, тому його можна готувати про запас і використати для різних солодощів.

Про автора

admin

Залиши коментарій