Вегетаріанські страви

Рецепт: Бісквітний торт з сирно-маковим прошарком, Вегетаріанські страви

Бісквітний торт без яєць з сирно-маковим прошарком

Нескладний в приготуванні торт з бісквітних коржів з оригінальним прошарком з сиру і маку. Не бійтеся – мак в цьому рецепті дуже гармонійно доповнює смаковий букет. Природно, у бісквітному тісті яйця ми не використовуємо, цей торт – вегетаріанський.

Інгредієнти

  • бісквіт – випекти корж невеликим діаметром(необхідна висота 3-4 см);
  • 1 склянка маку
  • 1 склянка води
  • 2/3 склянки цукру
  • 1 склянка сиру(краще – жирного, домашнього)
  • ваніль

Приготування коржів для бісквітного торта

Сирний крем для торта

Для нього необхідно мак перемолоти на кофемолці. Потім зсипати його в каструлю, додати воду, цукор, ваніль і проварити суміш близько 5 хвилин. Дати суміші трохи остигнути і перелити в чашу блендера. Додати до маку сир. Все збити до однорідної кремоподібної маси(вона не повинна текти, тобто маса залишається на ложці і не стікає). Крем готовий.

Формуємо торт

Перший корж(бісквіт, розрізаний уподовж навпіл) промазуємо хорошим шаром крему. На нього кладемо другий корж і промазуємо його згори кремом. За бажанням торт можна засипати згори кокосовою стружкою.

Дайте торту постояти пару годин при кімнатній температурі, щоб він просочився – потім можна поставити торт на зберігання в холодильник. А доки він остигає, можете приготувати ще вегетаріанську лазінню.

Підпишіться на e – mail розсилку

Читайте також

Матеріали партнерів

Коментарі і відгуки(9)

Сьогодні я намагатимуся приготувати медовий бісквіт – замінивши частину цукру медом(також, мабуть, потрібно буде зменшити трохи кількість рідини). Хочеться щоб у результаті вийшов медяник з бісквітних коржів – промажемо все кремом із сметани навпіл з йогуртом. Напишу що вийде )))

вийшов дуже смачний бісквіт – тільки зовсім не медовий чому те ))) мені здається це напевно изза меду – краще для таких речей вибирати дуже ароматні сорти меду – як гречаний, тоді і у випічки приголомшливий медовий смак. так що продовжуватимемо експерименти ))

Мед у випічці стає канцерогенним – при нагріванні вище 40градусов.

добридень. мед дійсно не рекомендують нагрівати(але більше 60, а не 40 градусів), оскільки в нім починаються безповоротні процеси розщеплювання ферментів і глюкози. А при тривалому нагріванні меду при високій температурі вследствии розпаду тієї ж глюкози і моносахоров утворюється оксиметилфурфурол – він і вважається канцерогеном. І він накопичується при тривалому зберіганні меду в дуже теплих умовах після нагрівання. Проте не так страшний віл як його малюють. По Госту, наприклад, мед може містити цей самий оксиметилфурфурол у кількості 25 г на 1 кг меду. У нашому випадку ми кладемо всього 3-4 ст ложки меду. Плюс випічка довго не зберігатися. Ми не стверджуємо що випічка стає корисніша при додаванні в неї меду – ні в якому разі ні. Але, і отруйною вона теж не стає – її можна їсти без побоювання за здоров’я. Я, звичайно, не стала б її є щодня(але більше изза безпідставної обережності, ніж изза який те конретной підтвердженої небезпеки), але іноді цілком собі можна дозволити медяник або медові пряники 🙂 такий приємний смак з дитинства – коли мама готувала медяник із сметанним кремом – мммм, пальчики оближеш. Так що не варто боятися і можна поекспериментувати 🙂

Ірина, якщо коротко – так, випічка з медом не отруйна, я про це і не писала, я говорила про нагрів меду. Один медяник, навіть в місяць, погоди не зробить.
Я теж дуже люблю медяник з дитинства. Зараз намагаюся прислухатися до інформації, що розкривається. Смаки з дитинства, мамою приготовані – багато чого можна перерахувати(і котлетки м’ясні, і рибка під соусом.) – теж адже пальчики оближеш, правда адже, не кривитимемо душею. Я не про ностальгію і смакоту. Тим більше не стала б апелювати в цьому питанні до Гостів, в цьому випадку в один ряд тут можемо багато чого перерахувати, починаючи від м’яса і термофільних дріжджів і закінчуючи дитячою косметикою з аПАВами і вакцинами. Я не критикувала Ваш рецепт, не в моїх правилах, кожен сам вибирає. Просто хотіла дати інформацію, вона може бути корисною тому, хто про це не знає. Якщо знає і готовий до компромісів – це його власний вибір, і нічого страшного для мене в цьому немає. І мова не про страх: там, де я не упевнена в некорисності якого-небудь продукту – експериментую. У покупних продуктах, одязі, косметиці – і без мене “експериментів” вистачає, тому, якщо попереджена інформацією – її тільки вдячна буваю, хочу я з нею погодитися або ні – це вже інше питання.
Працюю на підприємстві з органікою і пасікою в декілька сотень вуликів, і питання нагріву меду для мене не просто теорія, ветлікарі і санветэксперты, небайдужі до питання і грамотні, за бажання дати інформацію по суті, а не для просування якогось продукту, наполягають, що йдеться саме про 40 градусів – далі йдуть безповоротні перетворення більшою чи меншою мірою, як би нам ні хотілося насолодитися медовим тістечкам, приміром(після 40 починають усі перетворення, після 60 градусів вже і слідів немає корисності меду, цифра 60 – більше маркетингова). Їм довіряю багато більше в цьому питанні(різнобічно вивчають інформацію і роблять лабораторні аналізи не заради грошей, а для з’ясування питання по суті у рамках роботи зі своїм продуктом), ніж Гостам.
Ще раз пробачте, абсолютно нічого проти рецептів з чим завгодно, не треба виправдовуватися, Вам спасибі, що ділитеся тим, що вважаєте потрібним. Я теж – просто дала інформацію певного роду на сайті, на якому вона найбільш доречна і можуть шукати рецепти саме з точки зору менше шкідливості, не лише смакоті і традиційності.

Лінка, спасибі ам велике за коментар! І за детальну інформацію відносно меду – що йдеться саме про 40 градусів. Адже не даремно його не рекомендує нагрівати і аюрведа, найдревніша медицина. Але доводиться йти на компроміси 🙂 за великим рахунком в солодкій випічці з білого борошна першого сорту взагалі корисного дуже мало, якщо не кривити душею 🙂 одні вуглеводи і калорії. Але мені дуже складно відмовитися від таких ласощів 🙂 Мені здається головне в міру і не переїдати. А взагалі доки хочу знову поступово прийти до сироїдіння – все-таки при такому способі живлення отримуєш максимум корисного і мінімум непотрібного, але для першого часу цей спосіб живлення вимагає витримки. А з маленькою дитиною доки це не виходить.
Мій папа мріє завести докази і свою велику пасіку – знає дуже багато усього про мед, може і про його нагрівання йому відомо – потрібно буде пораспросить – цікавий взагалі продукт мед.

До речі, щодо компромісів: в аюрведичній практиці прийнято на ніч випивати склянку молока із спеціями і підсолоджене. Перед багатьма(і переді мною теж колись) стала диллема: цукор шкідливий, а мед в гаряче – не можна. У Торсунова в лекціях(на питання про те, чим він солодить своє вечірнє молоко) почула інформацію про те, що перетворення в меді не відбуваються приблизно впродовж 15 хвилин після розчинення його в гарячій воді, і він додає в гаряче молоко мед і. швиденько його випиває ))) Ось так ось.
А мед взагалі – подарунок Богів, в древніх писаннях говориться, що корова і бджола дані людині, щоб годувати його(приблизно так). Дуже цікавий продукт, Ви праві 100% )) Удачі Вам

Лінка, спасибі за таку корисну рекомендацію. Я не знала що є 15 хвилин перш ніж мед почне “псується” в гарячому 🙂 тепер спокійно питиму чай з медом 🙂 я так це люблю. До речі, а на рахунок підсолодженого теплого молока із спеціями на ніч – теж коли те його пила по рекомендаціях аюрведичної літератури. але. чи то із-за нього, чи то з інших причин не встигла озирнутися як за пару місяців набрала біля 5ти зайвих кілограм! після цього з молоком на ніч я зав’язала 🙂 та і взагалі, не дуже я дружу з молоком з дитинства – бррр як згадаю як в дитинстві його з пінкою в садку пити примушували 🙂 я краще з нього йогурт домашній зроблю і з тим же задоволенням з’їм його з медом! а ось до речі аюрведа кисломолочне на ніч не рекомендує – хоча дуже багато дієтологів говорять своїм пацієнтам перекушувати після 6ти вечора кисломолочними продуктами, якщо зовсім не в моготу терпіти. таке. по собі не помічаю ніякого дискомфорту якщо на ніч йогурт з’їм.

🙂 світ багатогранний. Звичайно, якщо щось викликає дискомфорт – йдемо іншим шляхом

Про автора

admin

Залиши коментарій