Вегетаріанські страви

Рецепт: Бісквітний торт з прошарком желе, Вегетаріанські страви

Бісквітний торт з прошарком желе

Цей рецепт бісквітного торта з прошарком з желе один з наших найулюбленіших, адже він має стільки переваг. По-перше, він не такий калорійний як торти з кремом, все-таки використати желе замість крему – це дуже вдало для фігури. По-друге, готується він просто, а виглядає по підсумку як шедевр, неначе це і зовсім не домашня випічка, а торт куплений на замовлення в дуже дорогому кафе-кондитерською. А по-третє, він просто неймовірно смачний, а прошарок желе може бути абсолютно різна, тому і торт з желе ніколи не набридне. Детальніше нижче в рецепті з фото.

Інгредієнти для торта з прошарком желе

Бісквітне тісто без яєць

  • Борошно – 2 склянки
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Кефір не жирний – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Олія рослинна – 6 столових ложок
  • Оцет – 1 столова ложка
  • Ваніль за смаком
  • Цедра 1го лимона

Для желе “полуниця з вершками”

  • Молоко домашнє(чи пожирніше) – 1 літр
  • Вершки(не менше 20% жирності) – 0,5 літра
  • Полуниця свіжа(чи заморожена) – 0,5 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Агар-агар(замість желатину) – 4 мірних чайних ложки
  • Вода – 0,5 склянки

Як приготувати бісквітний торт з желе – покроковий рецепт з фото

  1. Насамперед необхідно замочити 4 чайних ложки агару в половині склянки води, добре перемішати і дати агару постояти. А доки можна зайнятися бісквітним тестом, яке і буде основою нашого торта.
  2. Поставити духовку розігріватися до 180 градусів і підготувати деко. Для цього деко змастити трохи олією(будь-ким – вершковим або рослинним) і трохи присипати манною крупою – це дозволить без зусиль дістати бісквіт після випічки.
  3. Для випічки торта з желе найзручніше використати круглу роз’ємну форму, але якщо такої немає, то можна використати будь-яку іншу, головне, щоб вона була досить глибокою, адже окрім биквита, в цю форму ми заливатимемо і желе.
  4. Для бісквітного тіста потрібний змішати кефір, цукор, рослинну олію і оцет в місткості, і дати постояти рідині, щоб цукор добре розчинився.
  5. Поки в мисці, де замішуватиметься тісто, відміряти борошно і натерти до нього лимонну цедру(можна також використати цедру апельсина, грейпфрута або лайму, або спеції за смаком – наприклад, корицю).
  6. Додати до борошна суміш з кефіру і вимісити тісто вінчиком так, щоб не було грудок. Додати соду в тісто. Тісто виходить досить рідким, як на оладки.
  7. Дуже швидко перелити бісквітне тісто в підготовлене деко і поставити випікатися в заздалегідь прогріту духовку. Випікається такий бісквіт близько 40-50 хвилин. Важливо додавати соду в тісто відразу перед випічкою, а потім відправляти бісквіт випікатися – це дає можливість реакції гасіння соди проходити вже в процесі самої випічки, що робить бісквіт особливо пишним – він підніметься мінімум в два рази при випічці.
  8. Бісквіт готовий, коли у нього буде приємна золотиста кірочка згори, а у будинку витатиме неймовірний аромат свіжої випічки. Тоді час дістати бісквіт з духовки і дати йому остигнути поза формою, в якій він пікся.
  9. Поки бісквіт печеться і остигає самий час підготувати желе для заливки торта в якості прошарку і замість крему. На фото торт з желе “полуниця з вершками”, але желе може бути будь-яким. Нижче ми також пропонуємо варіанти торта з шоколадним желе і з желе з пряних яблук.
  10. Для того, щоб зробити полунично-вершкове желе для торта, необхідно заздалегідь замочений у воді агар змішати з молоком, вершками і цукром в каструлі. Поставити суміш на вогонь і довести її до кипіння, іноді помішуючи.
  11. Поки молочно-вершкова суміш нагрівається, полуницю необхідно помити, відокремити плоди ягід від плодоніжок і пюрировать полуницю за допомогою блендера.
  12. Коли молочно-вершкова суміш закипить, це означає, що у агару включилися його желирующие властивості, а значить суміш можна вимикати. Молоку потрібно дати трохи остигнути, перш ніж в нього вводити полуницю, щоб воно не згорнулося.
  13. Через 10 хвилин можна з’єднати молоко з пюре полуниці і добре перемішати.
  14. Поки відставте майбутнє желе убік. Необхідно підготувати коржі бісквіта. Для цього бісквіт, який випікся і трохи остигнув, потрібно розрізати упоперек на дві частини, для того, щоб у торта були два коржі. Зробити це можна ножем, або ниткою – кому як зручніше.
  15. Нижню частину бісквітного коржа потрібно знову помістити в ту форму, в якій він випікався(форму заздалегідь помити). І згори залити корж желе так, щоб утворився прошарок над бісквітним коржем заввишки трохи менше 1-го сантиметра. На це піде десь половина приготованої полунично-вершкової суміші для желе.
  16. Дайте торту з желе постояти хвилин 15, щоб верхній шар схопився трохи. Для цього можна торт перемістити в холодильник, але це не обов’язково.
  17. Потім акуратно покладете згори другу частину бісквітного коржа. І залийте торт усім желе, що залишилося. Дайте торту добре застигнути.
  18. Після застигання торт необхідно вийняти з форми. Тому зручніше використати розсувну форму – тоді просто зняти борт, і перенести торт на красиве блюдо(або ж залишити прямо так, на дні форми).
  19. Торт виходить неймовірно красивим, оскільки желе при застиганні утворює ідеально-рівну поверхню. А за рахунок того, що після випікання бісквітні коржі по площі виходять трохи менше ніж форма, в якій вони випікалися(по 2 мм проміжку), те желе покриває ідеально рівно і боки торта. Відмінний варіант, особливо якщо торт належить подавати гостям.
  20. Ваш бісквітний торт з желе готовий!

Також торт можна приготувати з желе із смакам молочного шоколаду, або яблук із спеціями. Деталі описані нижче.

Інгредієнти для желе “молочний шоколад”

  • Молоко – 1200 мл
  • Вершки – 600 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Какао – 100 гр
  • Агар-агар – 4 мірних чайних ложки
  • Вода – 0,5 склянки

Заздалегідь замочити агар у воді. Змішати усі інгредієнти(можна за допомогою блендера) і довести до кипіння. Молочно-шоколадне желе готове. Далі з ним поступати так само, як описано в рецепті торта вище.

Про автора

admin

Залиши коментарій