Вегетаріанські страви

Рецепт: Бананово-марципановий торт, Вегетаріанські страви

Бананово-марципановий торт

Цей рецепт марципанового торта – сыроедческий. Він готується з марципана(Як приготувати сыроедный марципан ми писали раніше) і з начинкою з банана і сухофруктів. Виходить дуже смачний торт ідеальний для особливих подій. Приступимо до приготування.

Оболонка і основа торта

  • 0,6 кг шоколадного марципана
  • 0,5 склянки мигдаля для прикраси(перемолоти в крихту, чистити не обов’язково)

Для начинки торта

  • 3 банани
  • 2 чашки мигдаля
  • 300 гр фініків шоколадних
  • 2 кокоси(для домашньої кокосової м’якуша-стружки)

Підготовка начинки

1. Кокоси – заздалегідь зливаємо молочко(за допомогою викрутки зробити дірку в місці зростання плодоніжки). Акуратно розколоти кокос(бити з докладанням невеликого зусилля із центру плоду, провертаючи його навколо своєї осі, поки шкаралупа не розколеться). Звільнити м’якуш від шкаралупи і очистити його від коричневої кожурки. Зробити це дуже просто за допомогою ножа для чищення картоплі. М’якуш порізати на шматочки поменше і завантажити в комбайн – в чашу з S- образним ножем, щоб м’якуш перетворити на стружку.

2. Мигдаль – заздалегідь очистити і висушити, перетворити на крихту-борошно на кухонному комбайні(частину крихти відкласти для прикраси)

3. Інші інгредієнти. Фініки прокрутити на м’ясорубці, банани розім’яти вилкою. Усі заздалегідь підготовлені інгредієнти начинки торта змішати разом до однорідної маси.

Формування бананово-марципанового торта

Узяти форму, щільно її обернути зсередини фольгою або харчовою плівкою. Заздалегідь приготованим марципаном(2/3 від необхідного об’єму) обкласти рівномірне дно і боки форми(формуючи з нього пласти завтовшки в 3-4 мм, обкласти рівномірне дно і боки форми – усі шви і з’єднання треба добре “зам’яти”).

Викласти начинку всередину(як на фото).

Решті 1/3 марципанової маси закрити низ майбутнього торта. Щоб низ не був липким, відразу ж засипати його частиною мигдалевої крихти для прикраси.
Поставити торт охолоджуватися на 6-12 годин в холодильник. Після чого дістати, перевернути, звільнити від фольги/плівки, і засипати частиною мигдалевої стружки, що залишилася, для прикраси.

Про автора

admin

Залиши коментарій