Вегетаріанські страви

Про кэробе, корисному заміннику какао, Вегетаріанські страви

Про кэробе, корисному заміннику какао

Кэробом називають перемелені стручки ріжкового дерева – рослини сімейства бобових. У кулінарії кэроб можна успішно використати як замінник какао. Кэроб представляє з себе солодкий порошок, що за смаком нагадує какао з цукром, тільки трохи терпкий і з не таким яскраво вираженим шоколадним смаком. Кэроб вважається не просто замінником, а корисним замінником какао і шоколаду.

Корисні властивості і склад кэроба

  • Він досить солодкий сам по собі – соответствено кількість інших підсолоджувачів можна зменшити;
  • Кэроб багатий всілякими вітамінами, мікроелементами і мінеральними речовинами;
  • Він на 8% складається з протеїну(будівельник м’язової тканини) і містить вітаміни А, В, В2, В3 і D;
  • У кэробе також міститься: кальцій, фосфор, калій і магній, залізо, мідь, нікель, марганець, барій;
  • Він не містить психотропних речовин(на відміну від зерен кави і какао-бобів) : кофеїну і теоброміну, останні здатні викликати звикання і алергію.

Плоди ріжкового дерева навіть використовують як добавку до дитячого харчування грудничков. Він нібито здатний замінювати молочний білок у тих малюків, у яких алергія на молоко.

З кэроба легко приготувати “шоколадні” цукерки, кекси, торти – досить просто в рецепті замінити какао на такий же об’єм кэроба.

Про автора

admin

Залиши коментарій