Вегетаріанські страви

Пісний морквяний пиріг з імбирем і корицею, Вегетаріанські страви

Пісний морквяний пиріг з імбирем і корицею

Морквяний пиріг дуже популярний десерт на заході – в Європі і Америці. Такий десерт навіть подається в Старбакс. Пропонуємо приготувати цей пиріг разом з імбирем, корицею, горішками і родзинками і він не залишить нікого байдужим. Особливо актуальним це пригощання буде в пост, але, повірте, від того, що морквяний пиріг пісний, він не менш смачний. А готується простіше простого, спробуйте!

Інгредієнти для морквяного пирога:

  • Дрібно терта морква – 3 склянки
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Маслинова(чи інше рослинне) олія – 1/2 склянки
  • Мука – 2,5 склянки
  • Сода – 1 ч ложка
  • Оцет – 1 ст ложка
  • Імбир – свіжий тертий(4 чайних ложки) або сухий порошком(1 чайна ложка)
  • Кориця – 1 чайна ложка
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Ізюм – 1/2 склянки
  • Волоський горіх рубаний – 1/2 склянки
  • Трохи олії і манки для підготовки форми для випікання

Як приготувати пісний морквяний пиріг – покрокова інструкція

  1. Змішати дрібно терту моркву з цукром і залишити на 15-20 хвилин, щоб морква добре пустила сік. Для того, щоб відміряти потрібну кількість моркви зовсім небагато притисніть її в склянці(сильно не трамбуйте).
  2. Розігріти духовку до 180 градусів і підготувати форму для випікання – помазати олією і присипати тонким шаром манної крупи. Или можна використати силіконову форму, яку не потрібно заздалегідь готувати.
  3. Залийте родзинки окропом – щоб трохи набубнявів, потім промийте його.
  4. До суміші моркви і цукру додати борошно, олію, оцет і спеції. Замішати густе тісто – трохи густіше чим на оладки. Кількість борошна в рецепті орієнтовна, оскільки соковитість моркви різна. Розпочніть з 2 склянок борошна.
  5. Після того, як консистенція тесту вийшла вірною, додайте до нього родзинки і крецкий горіх.
  6. Самою останньою в пиріг введіть соду, добре перемішайте тісто і вилийте в підготовлену форму для випікання.
  7. Випікати пиріг 40-50 хвилин. У пирога з’явиться темна глянсова апетитна кірочка.

Аромат у морквяного пирога чудовий, а легкий післясмак імбиру зігріває.

Про автора

admin

Залиши коментарій