Вегетаріанські страви

Норі, листи водоростей, з японських суши-роллов Вегетаріанські страви

Норі, листи водоростей з японських суши-роллов

Із зростанням популярності японської кухні(суші, роллы) словом Норі, мабуть, нікого не здивуєш. Вже дуже багато хто знає, що норі – це листи водоростей в які завертають ті самі роллы. Ми писали фото рецепт приготування вегетаріанських суші. Але на цьому знання про цей продукт зазвичай обмежуються.

Норі – це дійсно водорості(роду порфіру), але до того як стати такими зручними листами вони подрібнюються, пресуються і висушуються. З’явилися норі в Японії ще в 8 столітті.

Корисні властивості норі

Норі, як і багато інших водоростей, дуже корисні для людини. Вони насичують організм йодом(а недолік йоду здатний викликати збої в коректній роботі щитовидної залози), збагачують фосфором, залізом, кальцієм, вітамінами А і С. Також, при регулярному вживанні водоростей зміцнюється серцево-судинна система.

Звичайно, класичним продуктовим поєднанням є норі і рис, але це далеко не єдиний спосіб використання цих водоростей. Норі можна використати в супах і гарнірах(надають цікавий аромат), в салатах(кришити їх в салат, або просто завертати), для інших закусок. Є у продажу навіть гострі чіпси з норі – просто хрусткі шматочки обсмажені в олії із спеціями.

Як вибрати норі

Головне – це вибрати якісні норі. Основний параметр якості – як би ви не крутили лист норі він не повинен ламатися і тріскатися(це може статися тільки якщо лист скласти і щільно притиснути його сторони). Зазвичай самими якісним вважається сорт “А” також позначка на етикетці класу Gold або Silver.

Також тим, хто віддає перевагу сирій їжі варто звернути увагу на те, що зазвичай норі підсмажуються, але можна знайти і сыроедные листочки норі, які не піддавалися такій термічній обробці.

У раціон вегетаріанця водорості обов’язково треба включати – не обов’язково норі, можна і ламінарію, і вакаме, і чуку. У мене на кухні обов’язково зберігається велика пачка норі, і я час від часу використовую водорості для готування різних блюд.

Про автора

admin

Залиши коментарій