Вегетаріанські страви

Мінерали: мікро і макроелементи в продуктах, їх норми для людини, Вегетаріанські страви

Все про мінерали – мікро і макроелементах

Насправді називати мінералами мікро і макроелементи не правильно, цей термін прижився завдяки виробникам БАДов, які вирішили, що для маркетингу ця вдаліша назва(а узяли його від англ. назви Dietary Minerals). Правильним класифікатором мікро і макроелементів являється термін – біологічно значимі елементи.
При цьому сама класифікація на мікро і макроелементи залежить від їх змісту в живому організмі:

  • Мікроелемент – зміст менше 0,001%
  • Макроелемент – зміст більше 0,1%

Чому макро і мікроелементи важливі для людського організму

Як і Вітаміни, мінерали беруть участь в обміні речовин в людському організмі – за допомогою їх синтезуються необхідні речовини(наприклад, амінокислоти), засвоюються вітаміни, будуються і живляться клітини. Недолік одного мінералу може запустити ланцюжок порушень і хвороб – це і тьмяна шкіра, і нігті, що ламаються, і хронічна втома.
Чому іноді бракує мінералів – тому що ми іноді одноманітно живимося, можемо пити неякісну воду, вважаємо за краще “порожній” і “рафіновану” їжу(булки, торти, цукерки, жаренное і так далі). В той же час такі багаті продукти мікроелементами і макроелементами як насіння, горіхи, неочищені і необроблені крупи, проростки не поступають в достатньому об’ємі в організм.

Про автора

admin

Залиши коментарій