Дизайн інтерьера фото

Сервіровка столу : розставляння приладів в домашніх умовах(110 фото)

За авторством admin

Сервіровка столу(110 фото) – правила, ідеї прикраси і загальні раді з розташування приладів

Якщо ви хочете запросити гостей на дружню вечерю або зробити приємний вечірній сюрприз своїй коханій людині, слід потурбуватися не лише про смачно приготовані вишукані блюда, але і про те, як це буде подано. До сервіровки столу для трапез педантично почали відноситися ще давні греки, які сприймали процес споживання їжі як свого роду ритуал.

Звичай красиво розташовувати блюд і приладу на столі набув моду в Європі часів ренесансу, коли заможні феодали могли дозволити собі запросити на особистий бал своїх друзів з панночками. Усе це часто супроводив пишний банкет. Із-за достатку потрібних товарів, оформлення столу в домашніх умовах зараз зовсім неважке зайняття.

У сьогоднішній час дуже популярним став мінімалізм. Все пов’язано з щільними графіком і чітким розпорядком дня середнього споживача. Недолік часу не зміг залишити колишній і культуру споживання їжі.

Зараз в області громадського харчування спостерігається деякий перелом. Всюди виникають заклади, які орієнтуються на швидке споживання їжі і самообслуговування. Всупереч тому, залишається модним красиво накривати стіл і грамотно скласти меню.

У інтернеті можете знайти фото сервіровки столу в класичному виконанні. Для того, щоб створити особливу атмосферу події не потрібно великі витрати часу і засобів. За красивим столом з хорошою компанією буде приємніший привести вечір, вгамувати голод.

З чого розпочати?

Для того, щоб ваше свято вдалося, спробуйте наслідувати точні правила, вони допоможуть вам як оформити стіл на день народження, так і підготувати фуршет для шумної компанії гостей. Красива сервіровка столу на ваше свято розпочинається з основи – скатертини.

Багато експертів і ресторатори радять набути додому декілька вигляду для різних ситуацій. Так, її треба підбирати і до атмосфери вечора, але не слід забувати, що скатертину треба гармонійно вписати в інтер’єр вашого приміщення.

Вважається правильним підібрати матеріал без розмашистого орнаменту або малюнка, увага на собі повинні акцентувати блюда і напої, це – лише фон.

До скатертини темних тонів радять підбирати світлий посуд. По іншому ситуація йде з дитячими святами. Тони мають бути яскравими і строкатими, оскільки діти дуже вразливі і можуть не зрозуміти “нудної” обстановки. Підійдуть навіть матеріали з малюнками мультяшних персонажів.

Простежте за тим, щоб параметри довжина-ширина теж відповідали правилам. З усіх боків повинно залишатися навісу приблизно 25-30 сантиметрів вільної тканини. Сьогоднішня мода благоволить поєднанню червоного і білого кольору на столі. Але вічно елегантний білий, здається, ніколи не вийде з моди.

Без красивих і в тему підібраних серветок вже давно не обходитися не одна сервіровка столу. Набагато дешевше прикрашати стіл паперовими серветками, але хорошим тоном вважається красиво і в тон підібрати серветки з тканини.

Якщо ж засобів не вистачає, можна вийти з ситуації. У магазинах можна легко знайти дешеві паперові серветки для сервіровки столу з одним тоном або показним візерунком. Без них не обійдеться і сервіровка столу серветками з тканини, хоча стояти паперові серветки повинні окремо.

Розкладаємо тарілки

Класична сервіровка вашого столу під свято вимагає наявність тарілок сервіровок. У разі сімейної вечері підійдуть закусочні тарілки, тарілки під суп. Будь то звична сервіровка на важливе свято, доречним буде світлий посуд. Для дітей буде актуальний посуд різних кольорів яскравого розфарбовування.

Як розставити столові прилади?

Красива сервіровка не може добре виглядати без чіткого розташування столових приладів. Згідно з головними правилами етикету, доводиться чотири прилади на людину за столом. Столова ложка і ніж обов’язково розташовуватимуться праворуч від тарілки. Вилку краще покладете ліворуч.

Якщо меню передбачає десерти, прилади для них слід поставити на тарілку. Є спеціальні десертні ложки і ножі.

Якщо ви святкуєте новий рік, весілля або ваш домашній вечір, сервіровка передбачає мінімум два-три келихи гостю. Бажано наперед визначити які напої вважають за краще ваші друзі і відповідно підібрати келихи.

Під горілку підходить крейда чарки, в народі іменовані “стопками”. Для них слід підібрати склянки для безалкогольних напоїв. Не пропонуйте пити гостям за столом коньяк з того ж посуду, що і горілку. Є спеціальні низькі келихи з ніжкою. Шампанське належить пити з високих келихів.

Прикраса столу

Багато хто вважає, що самим захоплюючим зайняттям для хазяїна є надання столу особливої святкової атмосфери, його прикраси. Саме декор столу краще всього відображає атмосферу свята.

Краще – живі квіти. Хоча не варто з ними переборщувати і виставляти на стіл завчасно, вони мають бути відповідного виду. Дочекайтеся прибуття майже усіх гостей, поставити експозиції з живих квітів на стіл вже при них вважається повністю прийнятним.

Квіти можуть виставлятися як букетами в різного роду вазах, обмотках і горщиках, так і безпосередньо на скатертину. Треба виходити з наявності самих кольорів. Для сервіровки дитячого столу також буде доречне прикраси столу кульками і навіть м’якими іграшкам не великого розміру.

Для ділового ланча краще підійдуть декілька невеликих символічних букетиків в дрібних формах. Все повинно бути стримано. Свічки краще всього виглядатимуть на романтичному столі, який підготували для улюбленої дівчини або хлопця.

За столом під час трапези

До вечері або банкету за стіл повинні запрошувати хазяїн або хазяйка вечора. Не починайте їсти першими. Слід потурбуватися про те, щоб першими для себе місця вибрали жінки і після них – чоловіки. Зазвичай гості сядуть парами самі.

Старайтеся, як хазяїн, не пропонувати сісти поруч людям з проблемами в їх стосунках, не треба влаштовувати спроб публічного примирення. Перепитайте гостей про напої, які вони віддають перевазі, виберіть близького друга, він допоможе вам наповнити келихи.

Під час перерви на танець або просто, коли стіл буде порожній, постарайтеся замінити брудний посуд для подання гарячого або десерту. Доповіли бракуючі серветки і прилади. Непомітно приберіть сміття.

Намагайтеся поводитися за столом в міру розкуто. Ви, як хазяїн, формуєте атмосферу свята або вечора. У кінці застілля бажано вимовити тост і подякувати друзів за візит.

Про автора

admin

Залиши коментарій